Angajații Facebook nu au acces la oficii pentru a debloca Facebook, Instagram și Whatsapp. Ultimele informații despre prăbușirea platformelor

Autor: , in Actualitate / Externe / IT/Ştiinţă / 4 octombrie, 2021, 22:32

Problemele gigantului digital Facebook sugerează o eroare din interiorul companiei. Problema site-ului Facebook sugerează că este vorba despre o eroare DNS (Sistem de nume de domeniu – trad.). DNS permite adreselor web să ducă utilizatorii la destinațiile lor. O pană similară la compania de servicii cloud Akamai Technologies a indisponibilizat mai multe site-uri în iulie, transmite Reuters, citată de Digi24.

Experți în securitate ce urmăresc situația spun că pana ar fi putut fi declanșată de o eroare de configurație, ce ar putea fi rezultatul unei greșeli interne, deși sabotajul din interior ar fi teoretic posibil.

Un atac cibernetic din afară este considerat mai puțin probabil.

Totodată, mai mulți angajați ai Facebook nu au acces, deocamdată, la instrumente din oficiile lor, acest impediment îngreunând rezolvarea problemei funcționalității rețelei. Unele surse – inclusiv New York Times, care face trimitere la o sursă anonimă – susțin că impedimentul îl reprezintă imposibilitatea intrării în birouri prin cardurile de acces.

Facebook a trecut prin probleme similare la nivel global cu aplicațiile sale în acest an în lunile martie și iulie.

Problema aplicațiilor vine după acuzații împotriva gigantului digital. Platforma de socializare Facebook este acuzată de un fost manager că permite răspândirea urii, a violenței și dezinformării.

Acțiunile Facebook au scăzut cu 5,5% luni, apropiindu-se de cea mai proastă zi a companiei pe bursă din aproape ultimul an.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X