Dodon, despre presupusa reținere a lui Stoianoglo: Un abuz ieșit din comun asupra statului de drept

Autor: , in Politic / 5 octombrie, 2021, 20:27

Igor Dodon a venit cu un comentariu, după ce procurorul general, Alexandr Stoianoglo, ar fi fost reținut la sediul Procuraturii Generale. Liderul PSRM consideră că guvernarea a făcut o „greșeală politică fatală” și că acțiunile din această seară ar fi „un abuz ieșit din comun asupra statului de drept”.

„Azi a fost comisă o greșeală politică fatală. Să arestezi un procuror general, fără temeiuri clare, cu mascați, în grabă, noaptea, din frică față de ceea ce cunoaște el și din neputința de a merge pe căi legale în demiterea lui – toate acestea arată că guvernarea se află în mare disperare. Și a luat pe căi foarte și foarte greșite”, a opinat Dodon.

„Nimeni nu poate ști exact care vor fi consecințele pe termen lung ale acestui abuz ieșit din comun asupra statului de drept, dar este clar că aceste consecințe vor fi negative pentru cei care au dat undă verde abuzului. Ei vor purta în cele din urmă răspunderea deplină pentru nebunia de astăzi”, a declarat socialistul.

„Stimați cetățeni, azi ne-am convins cât e de periculos pentru un stat de drept când dictatura se camuflează în democrație și când uzurparea puterii se ascunde după slogane proeuropene. Anume asemenea procese urmărim în ultimele luni și săptămâni, când rând pe rând instituțiile statului sunt capturate politic, mai ceva ca pe timpurile lui Plahotniuc, iar guvernarea efectuează o epurare totală a celor care nu sunt membri PAS sau nu poartă eticheta de „oameni buni”. Le amintesc celor de guvernare că vremurile mereu se schimbă, mai ales așa „vremuri bune” ca acestea, și atunci vor răspunde inevitabil pentru fărădelegile și precedentele periculoase pe care le comit ei azi”, a adăugat el.

Vezi și: Mascați SIS la sediul Procuraturii Generale: Stoianoglo ar urma să fie reținut

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X