Pandora Papers: Plahotniuc, beneficiar a zeci de milioane de dolari de pe piața metalelor încă din 2008

Autor: , in Actualitate / Politic / 7 octombrie, 2021, 08:27

O investigație Rise Moldova din seria Pandora Papers demonstrează că oligarhul fugar Vladimir Plahotniuc era conectat la piața metalelor din Republica Moldova încă în perioada guvernării comuniste și ar fi avut profituri exorbitante într-un singur an de zile. 

Rise Moldova face referire la companiile lui Serghei Noscov, un personaj cheie din anturajul lui Vladimir Plahotniuc, care s-a conectat la piața metalelor din Republica Moldova.

Noscov este care a administrat de-a lungul timpului mai multe afaceri ale lui Plahotniuc, inclusiv Nobil Club SRL, care deține hotelul Nobil. Tot el este cel care a deținut în proprietate luxoasa clădire din centrul capitalei, care a fost sediul PDM.

Potrivit investigației, Noscov administra compania Travis Group, înregistrată în Insulele Virgine Britanice. În 2008-2009, partenera Travis Group, compania cipriotă Panfermag a avut profituri de 53 de milioane de dolari, la vânzări de peste jumătate de miliard de dolari.

Amintim că, în luna iunie a acestui an, fostul director al Metalferos, Victor Ostap, estima că această companie ar fi fost devalizată de cel puțin jumătate de miliard de dolari, iar beneficiarul final al banilor ar fi fost gruparea condusă de Vladimir Plahotniuc.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X