Un bărbat a fost prins de două ori beat la volan în aceeași seară. Avea o alcoolemie imensă

Autor: , in Social / 7 octombrie, 2021, 19:38

Un bărbat de 51 de ani a fost prins beat la volan de două ori în aceeaşi seară, la interval de câteva ore. El are acum două dosare penale, a informat joi Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Vrancea, România, potrivit Digi24.

„La data de 6 octombrie, în jurul orei 20.40, poliţiştii Serviciului Rutier Vrancea au fost sesizaţi de către dispeceratul IPJ Vrancea cu privire la faptul că pe DN 2 – E 85, pe direcţia Focşani-Garoafa, un autoturism înmatriculat în judeţul Galaţi se deplasează sinuos. Poliţiştii rutieri au identificat autoturismul în trafic, al cărui conducător auto, un bărbat de 51 de ani, emana halenă alcoolică. Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 1,39 mg/l alcool pur în aerul expirat”, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Vrancea.

Bărbatului i-a fost întocmit un dosar penal, acesta fiind condus la spital pentru prelevarea de probe de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În general, alcoolemia depistată în aerul expirat se traduce printr-o valoare dublă în sânge. De la pragul de 0,8 mg/l alcool pur în sânge se întocmește dosar penal.

Câteva ore mai târziu, acealași bărbat a fost prins din nou la volan, de data aceasta în localitatea Bizigheşti.

„Acelaşi bărbat a fost depistat în jurul orei 23.16, pe DN 2 – E 85, în localitatea Bizigheşti, tot de poliţiştii Serviciului Rutier, la volanul aceluiaşi autoturism. Poliţiştii au procedat la retestarea acestuia cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 1,11 mg/l alcool pur în aerul expirat”, a precizat IPJ Vrancea.

În acest caz a fost întocmit un nou dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de refuzul sau sustragerea de la prelevarea mostrelor biologice şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X