Ce spune Guvernul că a discutat delegația moldovenească la Moscova?

Autor: , in Politic / 8 octombrie, 2021, 17:23

Delegația condusă de viceprim-ministrul Vladislav Kulminski, aflată într-o vizită de lucru la Moscova, a avut întrevederi cu viceministrul rus al afacerilor externe, Andrei Rudenko, șeful-adjunct al administrației prezidențiale ruse, Dmitrii Kozak, președintele Comitetului pentru afaceri internaționale al Consiliului Federației, Grigorii Karasin.

Potrivit unui comuniat al Guvernului, părțile au făcut un schimb de opinii detaliat și constructiv pe întreg spectrul subiectelor de pe agenda relațiilor bilaterale.

„Vicepremierul Kulminski a comunicat interesul Republicii Moldova de a dezvolta o cooperare bilaterală pragmatică, bazată pe respect reciproc. Republica Moldova pledează pentru un dialog deschis și constructiv, inclusiv în privința chestiunilor pe care avem poziții diferite”, se arată în comunicat.

„A fost subliniată importanța avansării dialogului politic, inclusiv pe filiera ministerelor de externe și contactelor parlamentare. De asemenea, a fost discutat subiectul relansării activității Comisiei interguvernamentale privind cooperarea comercial-economică.

Părțile au constatat și importanța intensificării negocierilor în vederea încheierii contractului de procurare a gazelor naturale”, se mai arată în mesaj.

Executivul mai precizează că „un subiect aparte l-a constituit procesul de reglementare a conflictului transnistrean”.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X