Chicu, către Sandu: O bandă a sechestrat procurorul general. Ceea ce face cu Stoianoglo e o mare eroare admisă de Dvs.

Autor: , in Politic / Populare / 8 octombrie, 2021, 16:52

Ex-premierul Ion Chicu i-a adresat un mesaj public șefei statului în legătură cu reținerea procurorului general suspendat, Alexandr Stoianoglo.

„Stimată Doamnă Președinte al țării, Vă rog să înțelegeți, că o mână de criminali au sechestrat de 3 zile procurorul general al țării pe care o conduceți. Ceea ce face acum această bandă cu Dl Stoianoglo e o mare, mare eroare admisă de Dumneavoastră.

Ați greșit enorm când v-ați lăsat manipulată de Litvinenco. E firesc să greșești când ai atâtea probleme de gestionat. Dar în trei zile ați avut tot timpul de pe pământ să vă corectați eroarea.

Vă rog, nu agravați această eroare. Eliberați imediat Procurorul General și reveniți în câmpul legal”, a scris Ion Chicu într-un mesaj publicat pe pagina sa de Facebook.

„Faptul că unii rivali politici de-ai Dvs. fac politică din acest caz grav, nu mai are cum să vă favorizeze, să vă scoată basma curată. Ei nu-l ajută pe Stoianoglo. Dar să știți, că deja nici pe Dvs.

Ajutați-mă să vă consider în continuare Președinte al Republicii Moldova – eliberați deținutul politic Alexandru Stoianoglo și restabiliți funcționalitatea Procuraturii Generale în cadrul constituțional al Republicii Moldova”, a mai scris Chicu, menționând că a publicat mesajul după ce s-a convins că învinuirile aduse lui Alexandr Stoianoglo sunt „absolut aberante”.

Amintim că procurorul general suspendat, Alexandr Stoianoglo, a fost reținut marți seara pentu 72 de ore. Pe numele său ar exista cinci capete de acuzate, potrivit procurorului de caz, Victor Furtună.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X