(DOC) Mai mulți deputați socialiști și comuniști au depus o scrisoare de garanție personală pentru eliberarea lui Stoianoglo

Autor: , in Actualitate / Justiție / Politic / 8 octombrie, 2021, 11:58

Mai mulți deputați din Blocul Comuniștilor și Socialiștilor (BCS) au depus vineri, 8 octombrie, la Judecătoria Chișinău, sediul Centru, o scrisoare de garanție cu suma prevăzută de lege, transferată pe contul instanței, drept garanție personală pentru eliberarea procurorului general suspendat Alexandr Stoianoglo.

„Potrivit legii, garanția personală constă în angajamentul în scris pe care persoane demne de încredere şi-l iau în sensul că, prin autoritatea lor şi suma bănească depusă, garantează comportamentul respectiv al bănuitului, învinuitului, inculpatului, inclusiv respectarea ordinii publice şi prezentarea lui cînd va fi citat de organul de urmărire penală sau de instanţa de judecată, precum şi îndeplinirea altor obligaţii procesuale. Numărul garanţilor nu poate fi mai mic de 2 şi mai mare de 5”, se menționează în nota informativă a PSRM.

Vezi și: Furtună explică solicitarea de arest pe 30 zile a lui Stoianoglo. Avocații au înaintat o cerere în privința strămutării cauzei

Deputații socialiștilor și comuniștilor au subliniat că „garanţia personală, ca măsură preventivă, se admite doar la cererea în scris a garanţilor şi cu acordul persoanei în privinţa căreia se dă garanţia.

„La prezentarea în scris a garanţiei, fiecare garant concomitent depune la contul de depozit al procuraturii sau al instanţei de judecată o sumă bănească de la 50 la 300 unităţi convenţionale, echivalentul a 2.500 de lei – 15.000 de lei”, au conchis reprezentanții PSRM.

DOC: socialistii.md
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *