(LIVE) Dodon: „Spre nefericirea unora, eu am revenit. Unii deja mă îngropau”. Socialiștii anunță proteste: „Maia Sandu vrea să arate cine e gospodar, la fel ca Plahotniuc”

Autor: , in Actualitate / Politic / 8 octombrie, 2021, 13:42

Liderul Partidul Socialiștilor (PSRM) susține un briefing de presă vineri, 8 octombrie.

„S-au incitat spiritele la unii. Nu am fost ieri și alaltaieri în țară. Eu am revenit, spre bucuria sau nefericirea unora. Unii deja mă îngropau, alții spuneau că o să rămân la Moscova, acolo unde am plecat. Unii chiar mă rugau să rămân acolo (…) Vreau să vin cu un mesaj foarte clar, indiferent de abuzurile noului regim uzurpator galben de la Chișinău, noi cu colegii nu avem să ne ascundem sau să fugim, dar vom lupta în prima linie. Ce ține de evenimente, noi asistăm la o lovitură de stat în R. Moldova și uzurparea puterii în țară. Scopul este preluarea controlului asupra Procuraturii Generale. Doar Procuratura Generală nu o controlează, în rest controlează toate instituțiile. În țară e un dezastru (…) Maia Sandu vrea să arate cine este gospodar în casă, la fel ca Vlad Plahotniuc … Republica Moldova se transformă în stat capturat… Îl împiedică pe Alexandr Stoianoglo să mai facă niște dezvăluiri, dar ele oricum vor ieși la iveală (…) Sentimentul de frică deja a început să se simtă în țară”, a declarat Dodon.

Liderul PSRM anunță proteste.

„Duminică, 10 octombrie, va fi primul protest. Eu credeam că valul protestelor va începe mai târziu, prin luna noiembrie, dar ei singuri au cerut să fie acum. Cererea trebuie să fie simplă: Demisia in corpore – președintele, Guvernul și Parlamentul (…) Maia Sandu îmi pare că a găsit conspectul lui Vlad Plahotniuc și îl urmează (…) Eu nu vă chem să ieșiți în stradă pentru Stoianoglo, pentru că el este doar un element. Unica soluție este să protestăm. Eu am văzut chemări la nesupunere civică. Repet, nu protestăm pentru Stoianoglo, dar pentru prețuri. Protestul societății împotriva regimului. Noi v-am invitat la protest fără lozinci politice, fără insigne și dacă vreți liderii nici nu urcă pe scenă. Duminică va fi primul protestul. Cererea este una singură – demisia in corpore a Parlamentului și Guvernului și organizarea alegerilor parlamentare și prezidențiale anticipate. Asta trebuie să fie lozinca de bază. Ceea ce au făcut ei în ultimele zile… nu poate nimeni să-i opreasc, trebuie oamenii care i-au votat să-i oprească”, a mai spus Dodon.

Deocamdată, Președinția nu a venit cu o reacție la aceste acuzații.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X