Bilanțul de weekend: Peste 2.000 de încălcări ale șoferilor, dintre care 40 se aflau în stare de ebrietate

Autor: , in Social / 11 octombrie, 2021, 12:57

În ultimele două zile de weekend, ofițerii de patrulare anunță că au depistat peste 2.000 de încălcări ale șoferilor, iar 40 de conducători auto au fost înlăturați de la conducerea mijlocului de transport din motiv că se aflau în stare de ebrietate.

„Pe teritoriul țării, polițiștii au depistat peste 2000 de încălcări ale Regulamentului circulației rutiere, comise de către participanții la trafic. 40 de conducători auto au fost depistați și înlăturați de la volan pentru conducerea mjlocului de transport în stare de ebrietate, cei mai mulți dintre aceștia erau în stare avansată”, au anunțat reprezentanții Inspectoratului General al Poliției (IGP).

Totodată, șoferii au neglijat și alte reguli pe care sunt obligați să le respecte, fiind sancționați pentru:
✅depășirea limitei de viteză – 914 șoferi;
✅încălcarea regulilor de oprire şi neacordare de prioritate pietonilor şi altor participanţi la traficul rutier – 131 de conducători;
✅traversarea străzii în locuri interzise – 98 de pietoni;
✅necuplarea centurii de siguranță – 106 persoane.

Reamintim, gradul minim de alcool este o concentrație în sânge de la 0,3 până la 0,5 g/l sau concentrația vaporilor de alcool în aerul expirat de la 0,15 până la 0,3 mg/l.

Cu grad avansat este stabilirea concentrației de alcool în sânge de la 0,5 g/l și mai mult sau concentrația vaporilor de alcool în aerul expirat de la 0,3 mg/l și mai mult.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X