Prima reacție a Procuraturii Generale privind reținerea lui Ruslan Popov pentru îmbogățire ilicită

Autor: , in Actualitate / Justiție / 11 octombrie, 2021, 13:17

Procuratura Generală (PG) a venit cu prima reacție privind reținerea șefului adjunct suspendat al PG, Ruslan Popov. Reprezentanții instituției menționează în comunicatul emis luni, 11 octombrie, că procurorii au sesizat judecătorul de instrucție pentru examinarea demersului cu privire la aplicarea arestului preventiv în privința persoanei reținute.

„Având în vedere interesul social sporit cu privire la investigațiile efectuate în privința adjunctului procurorului general (suspendat de drept), Ruslan Popov, Procuratura Generală informează că pe data de 09.10.2021, în cadrul unei cauze pornite conform prevederilor art. 3302 alin. (2) Cod penal (Îmbogățirea ilicită) , acesta a fost reținut pentru 72 de ore”, au precizat reprezentanții PG.

Reprezentanții PG au menționat că urmărirea penală în această cauză penală este exercitată de către un grup de procurori și ofițeri de urmărire penală din cadrul Procuraturii Anticorupție, cu suportul acordat de Serviciul de Informații și Securitate.

„În data de 11 octombrie, procurorii au sesizat judecătorul de instrucție pentru examinarea demersului cu privire la aplicarea arestului preventiv în privința lui Ruslan Popov”, se mai spune în nota informativă a PG.

Reprezentanții Procuraturii Generale au subliniat că în prezent se efectuează acțiuni de urmărire penală, numărul cazurilor investigate fiind în continuă extindere.

„Reiterăm, că prioritatea în activitatea procurorilor va constitui respectarea legalității, obiectivității, a drepturilor și libertăților fundamentale ale persoanelor”, au conchis reprezentanții PG.

Vezi și: Precizările ANI privind informația că „l-a scos basma curată pe șeful adjunct suspendat al PG, Ruslan Popov”

Amintim că, Ruslan Popov a fost reţinut, sâmbătă, 9 octombrie, fiind plasat în arest preventiv pentru 72 de ore. Procurorul general interimar, Dumitru Robu, a declarat că șeful adjunct suspendat Ruslan Popov este urmărit penal de Procuratura Anticorupție pentru îmbogățire ilicită.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *