Slusari cere încă o reținere în dosarul în care e vizat Stoianoglo: De ce Chetraru e liber?

Autor: , in Actualitate / Politic / 11 octombrie, 2021, 10:34

Vicepreședintele Platformei Demnitate și Adevăr, Alexandru Slusari, susține că în dosarul în care este vizat procurorul general suspendat Alexandr Stoianoglo, ar trebui să fie reținut și ex-directorul Centrului Național Anticorupție, Viorel Chetraru.

Slusari se referă la speța în care „Stoianoglo este cercetat penal pe subiectul amendamentului din 2011, care a facilitat Laundromatul organizat de Platon și Plahotniuc”. În context, el se întreabă de ce nu este reținut și Viorel Chetraru.

„Autorul acestui amendament este Centrul pentru Combaterea Crimelor Economice și a Corupției, care ulterior s-a transformat în CNA. Este semnatura lui Chetraru pe acest amendament, care, contrar legislației, nu are avizul Guvernului și care a fost acceptat de Stoianoglo. Toate documentele au fost identificate de colega mea, Inga Grigoriu și publicate azi repetat”, menționează Slusari.

El aminteește că atât „Chetraru cât și Stoianoglo au refuzat să conlucreze cu Comisia de anchetă și ambii au refuzat să considere Laundromat drept crimă”.

„După logica elementară, în primul rănd cercetat penal ar trebui să fie autorul amendamentului, de la care este posibil de aflat cum un organ de combatere a crimelor economice a ajuns la cheremul lui Platon și a contribuit la spălări de zeci de miliarde de dolari. În opinia mea, lipsa interesului Procuraturii față de Chetraru pune la îndoială ancheta penală față de Procuror General suspendat și crează percepția unei justiției selective”, a mai spus Slusari.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X