Dat în judecată pentru 180.000 de dolari, din cauza greșelilor gramaticale într-o postare pe Facebook

Autor: , in IT/Ştiinţă / 12 octombrie, 2021, 16:58

Un bărbat a fost dat în judecată pentru o postare care conținea o greșeală de scriere defăimătoare companiei la care lucra. Prejudiciul adus este de 180.000 de dolari.

Cu toții am mai avut erori în postările noastre din social media și rareori acestea se dovedesc a fi mai mult decât o greșeală jenantă. Cu toate acestea, o greșeală gramaticală din postarea unui australian pe Facebook ar putea sfârși prin a-l costa 180.000 de dolari în taxe judiciare, scrie alephnews.ro.

Anthony Zadravic, un agent imobiliar din New South Wales, a ajuns în instanță după ce a uitat să adauge un apostrof la o postare în care își critica fostul loc de muncă, potrivit The New York Times. Mai exact, Zadravic a susținut că firma și un coleg agent pe nume Stuart Gan nu au plătit fondul de pensii al „angajaților” săi.

„Oh Stuart Gan!!! Vinde case de mai multe milioane de dolari în Pearl Beach, dar nu-și poate plăti pensia de urmaș a angajaților săi”, a scris Zadravic în postarea sa, acum ștearsă. „Să-ți fie rușine Stuart!!! 2 ani și încă aștept!!!”

Greșeala de scriere care l-ar putea costa 180.000 de dolari

Gan a depus o plângere pentru defăimare împotriva lui Zadravic ca răspuns la această postare. În încercarea de a obține respingerea cauzei, Zadravic a declarat că, în mod clar, a vrut să adauge un apostrof. Cu toate acestea, un judecător a declarat joi că procesul poate merge mai departe, deoarece semnul de punctuație lipsă ar fi putut sugera „un model de comportament sistemic” din partea lui Gan și a companiei.

„Dificultatea pentru reclamant este folosirea cuvântului „angajați”, la plural, a declarat judecătorul Judith Gibson, de la tribunalul districtual, într-o declarație obținută de NYT. „A nu plăti drepturile de pensie de urmaș ale unui angajat ar putea fi văzut ca fiind nefericit; a nu plăti o parte din angajați sau chiar pe toți pare a fi ceva deliberat”.

Judecătorul a continuat spunând că procesul l-ar putea costa pe Zadravic peste 180.000 de dolari, un preț foarte mare pentru o greșeală de gramatică.

Vezi și: Un bărbat a sunat la 112 să se plângă că nu-i merge Facebook-ul și nu poate vorbi cu soția

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X