Parlamentul de la Chișinău anunță că va semna un „Memorandum de înțelegere” cu Parlamentul European

Autor: , in Politic / 12 octombrie, 2021, 17:25

Parlamentul Republicii Moldova și Parlamentul European vor semna un „Memorandum de înțelegere” care va cuprinde acțiuni comune pe mai multe domenii de cooperare. Anunțul a fost făcut marți, 12 octombrie, de reprezentanții Legislativului de la Chișinău.

„Despre acest lucru s-a convenit în cadrul întrevederii președintelui Parlamentului, Igor Grosu, cu Dragoș Tudorache, raportor al Comisiei de politică externă pentru implementarea Acordului de Asociere Uniunea Europeană – Republica Moldova în cadrul Parlamentului European și Coordonator al activităților Parlamentului European de susținere a democrației parlamentare în Republica Moldova, care se află într-o vizită oficială la Chișinău”, anunță reprezentanții Parlamentului de la Chișinău.

Igor Grosu a precizat că acest Memorandum va constitui un semnal politic important în relația noastră cu UE: „Vă mulțumim pentru susținerea constantă pe care Parlamentul European o acordă Republicii Moldova în procesul de modernizare și dezvoltare, dar și de integrare europeană, iar semnarea memorandumului ne va permite să intensificăm dialogul nostru pe mai multe domenii cheie”.

De asemenea, demnitarii s-au referit și la prioritățile noului Parlament, în special, lupta împotriva corupției, reformarea justiției. ”Ne dorim instituții funcționale în stat, care, indiferent de conjunctura politică, să lucreze în beneficiul oamenilor”, a accentuat Igor Grosu.

În cursul întrevederii, au fost trecute în revistă proiectele realizate în cadrul Legislativului de la Chișinău cu sprijinul UE. În context, parlamentarul european a exprimat deschiderea pentru a susține în continuare creșterea eficienței proceselor administrative ale instituției.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X