Sesizare la CSM. Bolea solicită tragerea la răspundere a magistratului care a dispus plasarea lui Stoianoglo în arest la domiciliu

Autor: , in Actualitate / Justiție / 12 octombrie, 2021, 13:12

Deputatul Partidului Socialiștilor (PSRM), Vasile Bolea, a depus un denunț la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) împotriva lui Nicolae Corcea, judecătorul care a emis hotărârea privind plasarea în arest la domiciliu a procurorului general suspendat Alexandr Stoianoglo.

„Astăzi am depus la CSM o sesizare-denunț împotriva judecătorului de instrucție Nicolae Corcea care, acționând cu bună știință a emis hotărârea vădit ilegală privind plasarea în arest la domiciliu a procurorului general Alexandr Stoianoglo. Am cerut ca această sesizare-denunț să fie examinat în ședința CSM, iar judecătorul Corcea să fie evaluat și deferit justiției”, a declarat Bolea.

Procurorul general suspendat Alexandr Stoianoglo a primit arest la domiciliu pentru 30 de zile. Decizia a fost pronunțată vineri, 8 octombrie.

La acest subiect: Solicitarea Maiei Sandu privind dosarul în care e vizat Alexandr Stoianoglo: Cer Procuraturii să informeze societatea plenar și la timp despre procedurile aplicate

Magistrații Curții Supreme de Justiție (CSJ) au respins cererea de strămutare depusă de avocații procurorului general suspendat, Alexandr Stoianoglo, care au cerut vineri în instanță strămutarea examinării demersului privind arestarea lui Stoianoglo înaintat de procurorul anticorupție Victor Furtună, de la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, la o altă instanță egală în grad.

După o ședință care a durat aproape patru ore, marți, 5 octombrie, majoritatea membrilor CSP au votat pentru admiterea sesizării deputatului PAS, Lilian Carp în care îl acuză pe Alexandr Stoianoglo de corupere pasivă și abuz în serviciu.

Carp îl acuză pe Stoianoglo de corupere pasivă și abuz în serviciu: Am depus o sesizare la CSP (VIDEO)

Opinii separate au fost formulate de Inga Furtună și Lilia Mărgineanu.

La scurt timp, Victor Furtună, procurorul desemnat de Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) pentru analizarea sesizării lui Lilian Carp a decis pornirea urmăririi penale împotriva procurorului general Alexandr Stoianoglo.

Stoianoglo a fost reținut marți, 5 octombrie, pentru 72 de ore, fiind vizat într-un dosar legat de mai multe încălcări depistate în activitatea sa. Printre acestea ar fi vorba despre despre implicarea procurorului general în dosarul „Laundromat”, dar și decizia de a renunța la învinuirile aduse controversatului om de afaceri, Veaceslav Platon.

Procurorul de caz, Victor Furtună, a anunțat patru capete de acuzare: abuz în serviciu, depășirea atribuțiilor de serviciu, corupere pasivă și declarații false.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *