Victor Plugaru, procurorul de caz în dosarul expulzării ilegale a profesorilor turci, a demisionat

Autor: , in Actualitate / Justiție / Social / 12 octombrie, 2021, 16:17

Victor Plugaru, procurorul care a gestionat dosarul cu privire la expulzarea ilegală a profesorilor turci de la Liceul „Orizont”, inculpată fiind doar o singură persoană, fostul șef SIS Vasile Botnari care a fost pedepsit doar cu o amendă în sumă de 88 de mii de lei, pleacă din sistem. Ordinul de demisie al acestuia a fost semnat de procurorul general interimar, Dumitru Robu.

Informația a fost confirmată pentru Replica Media de procurora din cadrul Procuraturii Generale, Mariana Cherpec, responsabilă pentru comunicarea cu reprezentanții mass-media.

„La data de 11 octombrie a fost semnat ordinul de către procurorul general prin care a fost acceptat raportul procurorului Victor Plugaru. Astfel, începând cu data de 18 octombrie va înceta raportul de serviciu în privința lui Victor Plugaru”, ne-a comunicat Cherpec.

Potrivit procuror.magistrat.md, Victor Plugaru a venit în organele procuraturii în anul 2008 și fost numit în funcția de procuror în cadrul Procuraturii municipiului Chișinău.

În 2016, Plugaru, fiind procuror în Secţia exercitare şi conducere a urmăririi penale a Procuraturii mun.Chişinău, a primit calificativul „ATESTAT”, semnat de 7 membri ai Colegiului de calificare, iar peste o lună Consiliul Superior al Procurorilor a validat Hotărârea Colegiului de calificare privind rezultatele atestării ordinare a procurorului Plugaru Victor.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *