Angajații sistemului medical sau familiile acestora vor primi indemnizații de la stat doar dacă cadrele medicale sunt vaccinate împotriva COVID-19

Autor: , in COVID-19 / Social / 13 octombrie, 2021, 16:50

Personalul medical, antrenat în lupta cu COVID-19, va beneficia de indemnizația unică în sumă de 16.000 de lei în cazul contractării virusului, doar dacă cadrele medicale s-au vaccinat împotriva COVID-19. Un proiect de Hotărâre în acest sens a fost aprobat astăzi în cadrul ședinței Cabinetului de miniștri.

În categoria celor eligibili pentru a beneficia de indemnizația oferită din partea statului se vor încadra angajații Agenției Naționale de Sănătate Publică, ai instituțiilor medicale din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Apărării, Administrației Naționale a Penitenciarelor, Serviciului de Informații și Securitate, ai instituțiilor medico-sanitare publice spitalicești, de asistență medicală urgentă prespitalicească sau de asistență medicală primară.

Angajații care nu și-au administrat un vaccin anti-COVID-19 până la momentul contractării virusului, nu vor mai putea beneficia de asistența financiară unică, oferită în legătură cu expunerea la riscul de îmbolnăvire.

Totodată, Guvernul a stabilit o indemnizație unică în mărime de 100 mii de lei pentru personalul implicat în desfășurarea activităților medicale de combatere a pandemiei și vaccinat împotriva COVID-19 din cadrul instituțiilor medicale menționate mai sus, care a decedat în lupta cu virusul.

Proiectul a fost elaborat de către Ministerul Sănătății în scopul ajustării măsurilor de sprijin pentru lucrătorii medicali expuși riscului de îmbolnăvire în contextul pandemiei COVID-19. Cheltuielile necesare pentru realizarea prezentei hotărâri vor fi acoperite din contul fondurilor de urgență ale Guvernului.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X