Autoritățile municipale intenționează să creeze Centrul Cultural „Eugen Doga”, amplasat în centrul Capitalei

Autor: , in Social / 13 octombrie, 2021, 14:32

Primăria municipiului Chișinău anunță că își propune crearea Centrului Cultural „Eugen Doga”, cu prilejul marcării în anul 2022 a aniversării a 85-a de la nașterea maestrului, în cadrul unui edificiu amplasat în centrul Capitalei. În acest scop, Consiliul Municipal Chișinău a votat în ședința de marți, 12 octombrie, o decizie privind darea în folosință Direcției Cultură, prin contract de comodat a unor încăperi din strada V. Micle, 5 lit. A (clădire separată).

Suprafața clădirii este de 227 metri pătrați, iar încăperile sunt într-o stare nesatisfăcătoare, necesitând reparație capitală, anunță autoritățile municipale.

Primarul Ion Ceban, prezent în fața consilierilor, s-a pronunțat pentru crearea Centrului Cultural „Eugen Doga”.

„Însuși maestrul a identificat clădirea, iar executivul nu are intenția să schimbe destinația imobilului, care anterior a fost dat în folosință structurilor de stat. După votarea proiectului în Consiliu, va urma expertiza tehnică a clădirii și anunțarea licitației pentru proiectare”, a declarat Ceban.

Edilul a menționat că în bugetul municipal pentru anul 2022 urmează să fie prevăzuți 5 milioane de lei pentru proiectul „Centrul Cultural „Eugen Doga”.

„Trebuie să ne conjugăm eforturile și cu Ministerul Culturii, astfel ca maestrul E. Doga, în viață să bucure de acest centru cultural. Am putea avea proiectul în mai-iunie, anul viitor și să discutăm la rectificarea bugetului, dar și cu autoritățile centrale, la Parlament, la Guvern și la Consiliul Municipal despre alocarea surselor financiare”, a mai spus Ceban.

Scopul Centrului cultural „Eugen Doga” este de a sistematiza patrimoniul de creație al maestrului, studierea operei sale de către experți în domeniul muzicologiei, precum și studenții universităților și colegiilor de muzică; asigurarea suportului tinerilor talentați, asigurarea asistenței în dezvoltarea educației muzicale și estetice a copiilor.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *