În laboratoarele de stat, testul PCR pentru COVID-19 va costa 300 de lei

Autor: , in Actualitate / COVID-19 / Social / 13 octombrie, 2021, 16:40

Guvernul a redus tariful pentru efectuarea testului COVID-19 în laboratoarele din cadrul instituțiilor medico-sanitare publice. Dacă anterior o analiză de Determinare calitativă a ARN virusului SARS-CoV-2 prin metoda PCR în regim Real Time costa 755 de lei, prețul după reducere va constitui 300 de lei.

Cabinetul de miniștri susține că a redus tariful pentru acest serviciu medical, întrucât au scăzut semnificativ prețurile de achiziție a reactivelor necesare la efectuarea acestei analize. Decizia a fost aprobată miercuri, 13 octombrie, în cadrul ședinței de Guvern.

De asemenea, în Catalogul tarifelor unice pentru serviciile medico-sanitare a mai fost inclus un nou serviciu, Detectarea calitativă a antigenilor specifici noului Coronavirus SARS-CoV-2, care va costa 35 de lei. Acest preț nu include costurile pentru testul rapid de diagnostic.

„Este un proiect foarte important, în special în perioada în care ne aflăm. Detectarea virusului este cheie pentru moderarea acestui val cu care ne confruntăm și este important ca serviciul de stabilire a diagnosticului să fie accesibil și ieftin”, a declarat Gavrilița.

De menționat că aceste tarife vor fi aplicate de laboratoarele din cadrul instituțiilor medico-sanitare publice pentru diagnosticarea infecției COVID-19.

„Proiectul aprobat astăzi va oferi posibilitatea instituțiilor medico-sanitare publice să diminueze, pe viitor, tarifele serviciilor medicale contra plată în cazul în care costurile efective pentru prestarea acestor servicii vor fi mai mici decât cele aprobate, în baza deciziei Comisiei pentru evaluarea tarifelor, instituită în cadrul unității”, menționează reprezentanții Guvernului.

Decizia va intra în vigoare după publicarea în Monitorul Oficial.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X