Ion Caracuian a demisionat din funcția de șef al PCCOCS. Primele declarații

Autor: , in Actualitate / Social / 13 octombrie, 2021, 15:11

Șeful Procuraturii pentru Combaterea Criminalității și Cauze Speciale (PCCOCS), Ion Caracuian, și-a dat demisia din funcție din proprie inițiativă. Informația a fost confirmată pentru COTIDIANUL.

Caracuian a confirmat că miercuri, 13 octombrie, și-a depus cererea de demisie.

„Am demisionat din motive persoane. Nu voi mai activa în organele Procuraturii”, ne-a spus Caracuian.

Întrebat unde își va continua activitatea, Ion Caracuian a evitat să ofere un răspuns exact.

Prin Hotărârea nr. 1 -71/2020 din 04 Septembrie 2020, Consiliul Superior al Procurorilor a propus Procurorului General numirea domnului Ion Caracuian, în funcția de procuror-șef al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, pentru un mandat de 5 ani.

Prin Ordinul Procurorului General al Republicii Moldova nr. 1074-p din 01 august 2017, numit în funcția de procuror şef-interimar al Secției combatere tortură din cadrul Direcției urmărire penală și criminalistică a Procuraturii Generale.

Potrivit Hotărârii nr. 12-76/17 din 19 iulie 2017, Consiliul Superior al Procurorilor a propus Procurorului General numirea domnului Ion Caracuian în funcția de procuror-șef al Secției combatere tortură din cadrul Direcției urmărire penală și criminalistică a Procuraturii Generale, pentru un mandat de 5 ani.

Prin Ordinul Procurorului General al Republicii Moldova nr. 916-p din 04 octombrie 2010, numit în funcția de procuror, şef-interimar al Secţiei combatere tortură în cadrul Procuraturii Generale.

Prin Ordinul Procurorului General al Republicii Moldova nr. 916-p din 04 octombrie 2010, numit în funcția de Procuror, şef al Secţiei combatere tortură, Procuratura Generală.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *