PG, despre dosarele în care sunt vizați Druță, Sternioală, Chitoroagă și Țuțu, privind îmbogățirea ilicită

Autor: , in Actualitate / Justiție / 13 octombrie, 2021, 14:49

Procuratura Generală a anunțat miercuri, 13 octombrie, că a fost dispusă efectuarea verificărilor pentru a stabili evoluția cauzelor penale, în special cu privire la faptele infracționale de îmbogățire ilicită, în care sunt vizați ex-judecătorii Ion Druță și Oleg Sternioală, ex-procurorul-șef al PCCOCS Nicolae Chitoroagă, ex-deputatul Constantin Țuțu.

„Combaterea corupției reprezintă una din prioritățile stabilite în activitatea Procuraturii, iar standardele recunoscute la nivel internațional în acest domeniu, recomandă statelor să urmărească inclusiv bunurile obținute de către funcționarii corupți. Urmând aceste standarde de către procurori a fost intensificată activitatea de investigare a cazurilor de îmbogățire ilicită, indiferent de statutul subiectului investigațiilor”, au spus reprezentanții Procuraturii Generale.

Anunțul Procuraturii Generale:

„Având în vedere interesul sporit al publicului față de reacția organelor de drept în raport cu unele cauze penale inițiate în perioada lunilor iulie – noiembrie 2019, în special cu privire la faptele infracționale de îmbogățire ilicită ( art.330/2 alin.(2) din Codul penal), pretinse a fi comise de către : ex-judecătorii Ion Druță și Oleg Sternioală, ex-procurorul-șef al PCCOCS Nicolae Chitoroagă, ex-deputatul Constantin Țuțu și alte dosare de categorii similare de infracțiuni, Vă informăm că, la 07.10.2021, s-a dispus efectuarea verificărilor, pentru a stabili evoluția investigațiilor și motivele care au determinat tergiversarea dispunerii unor soluții legale în termeni rezonabili pe aceste cazuri. De menționat, că de la momentul pornirii urmăririlor penale au trecut deja doi ani”.

Mai mult, PG susține că controlului vor fi supuse și alte procese/cauze penale cu privire la cazuri de corupție, care prezintă un „interes sporit pentru societate, inclusiv cele care au fost subiect al flashmob-ului din 12.10.2021 în fața Procuraturii Generale”.

În nota informativă, reprezentanții PG mai comunică despre faptul că „toate activitățile se efectuează în strictă conformitate cu prevederile Codului de procedură penală și sunt menite să asigure realizarea eficientă a scopul legii penale, cu respectarea drepturilor și libertăților fundamentale ale fiecărei persoane”.

Despre rezultatele verificărilor, PG susține că va informa ulterior.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X