COVID-19. Secretar de stat la Ministerul Sănătăţii: Membrii CNESP se vor întruni pentru a discuta posibilitatea introducerii unor interdicţii

Autor: , in Actualitate / COVID-19 / Social / 14 octombrie, 2021, 16:46

Ne aşteaptă noi restricţii anti-COVID din cauza creşterii constante a numărului de infectări cu noul coronavirus. Comisia Naţională Extraordinară de Sănătate Publică (CNESP) se va întruni vineri în şedinţă pentru a discuta posibilitatea introducerii unor interdicţii în ceea ce privește evenimentele publice, limitări privind circulaţia transportului public, dar şi accesul la unele activităţi.Declaraţia a fost făcută de secretarul de stat al Ministerului Sănătăţii, Svetlana Nicolaescu, în cadrul emisiunii „În centrul atenţiei” de la Publika TV.

Nicolaescu a argumentat că noile restricţii sunt necesare pentru a nu permite colapsul sistemului medical, iar principala cauză este rata scăzută de imunizare. În context, Nicolaescu s-a mai referit şi la posibile noi reglementări pentru unele categorii de angajaţi.

„Vom propune pentru examinare în Comisie accesul la activitate pentru anumite categorii profesionale să fie realizat la fel, în baza certificatului COVID. – De exemplu, medici? – Absolut. Fie se vaccinează, fie îşi asumă responsabilitatea testării cu intervalul sau cu regularitatea stabilită. O facem în scopul ca să protejăm acele persoane cu care specialistul respectiv interacţioneză”, a precizat Svetlana Nicolaescu.

De asemenea, potivit secretarul de Stat, prognozele sunt sumbre pentru următoarea săptămână: am putea avea zilnic până la 3.000 de cazuri de COVID-19.

Svetlana Nicolaescu a mai spus că singura soluţie pentru a depăşi criza este vaccinarea populației, ţara fiind asigurată cu stocuri de ser pentru jumătate de an.

Vezi și: Nemerenco explică numărul mare de cazuri COVID-19, ultimul raportat de Ministerul Sănătății

Miercuri, 13 octombrie, în Republica Moldova au fost raportate 2.052 de cazuri noi de infectare cu COVID-19. Din numărul total de cazuri, 10 cazuri asociate cu contact în afara țării: 3-Ucraina, 3-Italia, 2-România, 1-Georgia, 1-Rusia.

Numărul total de teste efectuate –11.372, dintre care 6.275 de teste rapide.

Bilanțul în țara noastră a ajuns la 310.776 de persoane confirmate cu coronavirus,

În total, în cadrul instituțiilor medico-sanitare spitalicești, sunt internate 2.009 de persoane confirmate cu infecția COVID-19, dintre care 177 în stare extrem de gravă și 19 pacienți sunt supuși ventilării mecanice.

Alte 1.345 persoane au fost vindecate. În total, 291.490 de persoane au fost tratate de COVID-19.

În tratament la domiciliu cu forme ușoare și moderate de COVID-19 se află 8.751 de persoane, iar 16,572 sunt sub supraveghere la domiciliu.

Din cauza complicațiilor provocate de COVID-19, 7.105 persoane au decedat.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *