(LIVE) Deputații s-au întrunit în ședință plenară. Legea bugetului de stat pentru 2021, pe ordinea de zi

Autor: , in Actualitate / Politic / 14 octombrie, 2021, 11:03

Deputații s-au întrunit în ședință plenară joi, 14 octombrie, începând cu ora 11:00.

UPDATE: Blocul Comuniștilor și Socialiștilor (BCS) a înaintat moțiune simplă împotriva activității Ministerului Justiției.

„Solicităm ca Ministerul Justiției să devoaleze agenda ascunsă și să înceteze toate atacurile”, a declarat socialistul Vasile Bolea.

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a dispus examinarea de către Direcția generală juridică a Secretariatului Parlamentului a corespunderii documentului tuturor cerințelor.

Potrivit Regulamentului Parlamentului, moţiunea simplă se supune dezbaterii în ședința plenară a Parlamentului, fiind însoţită de avizul comisiei permanente de profil. Avizarea se face în termen de până la 7 zile lucrătoare de la data depunerii moţiunii. Dezbaterea moţiunii simple în ședința plenară are loc la data stabilită de Biroul permanent, în termen de 14 zile lucrătoare de la depunere.

UPDATE: Ședința este deliberativă, fiind prezenți 92 de deputați din totalul de 101.

Astfel, în cadrul ședinței de astăzi, deputații vor rectifica în lectura a II-a, Legea bugetului de stat pentru anul curent, Legea bugetului asigurărilor sociale de stat și Legea fondurilor asigurării obligatorii de asistență medicală.

De asemenea, în lectură finală va fi examinată modificarea Codului muncii al Republicii Moldova, precum și ratificarea Acordului de finanțare dintre Republica Moldova și Asociația Internațională pentru Dezvoltare privind Proiectul „Răspuns de Urgență la COVID-19 – finanțare adițională” și a Convenției Consiliului Europei privind prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor și a violenței domestice.

Totodată, parlamentarii vor dezbate mai multe proiecte în prima lectură.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *