Moscova, atac dur la adresa Maiei Sandu: SUA și UE îi interzic să aibă relații bune cu Rusia

Autor: , in Actualitate / Politic / 14 octombrie, 2021, 08:26

Statele Unite și Uniunea Europeană exercită o ingerință fără precedent în afacerile interne ale Republicii Moldova, interzicând direct președintelei Maia Sandu să vorbească despre dorința de a avea relații normale cu Rusia. Acuzații în acest sens au fost făcute miercuri de către ministrul rus de Externe Serghei Lavrov. la deschiderea celei de-a 17-a reuniuni a șefilor agențiilor de securitate și serviciilor de informații din statele CSI.

„Pledăm pentru suveranitatea şi integritatea teritorială a Republicii Moldova, o ţară istoric apropiată nouă. Respectăm rezultatele alegerilor parlamentare din iulie. Suntem însă preocupați profund de caracterul fără precedent al amestecului Washingtonului şi Bruxelles-ului în procesele politice interne din Moldova, mergând până acolo încât preşedintei acestei ţări i se interzice în mod explicit până să şi vorbească despre dorinţa de a avea relaţii normale cu Federaţia Rusă. Sperăm totuși ca autoritățile de la Chișinău să poată acționa independent, fără sugestii din afară”, a declarat Lavrov.

Astăzi, la Minsk, începe summit-ul CSI la care vor participa șefii de stat și de guverne din cele 9 state membre. Republica Moldova va fi reprezentată de către premierul Natalia Gavrilița.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *