Situația aprovizionării cu gaze și energie a Republicii Moldova în sezonul de iarnă, discutată de Maia Sandu și Dragoș Tudorache

Autor: , in Economic / Politic / 14 octombrie, 2021, 10:14

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit miercuri, 13 octombrie, cu Dragoș Tudorache, raportor al Parlamentului European pentru Republica Moldova, care se află într-o vizită de lucru la Chișinău. Printre subiectele discutate a fost și situația aprovizionării cu gaze și energie a Republicii Moldova în sezonul de iarnă.

Un capitol special l-a constituit și situația aprovizionării cu gaze și energie a Republicii Moldova în sezonul de iarnă. Suntem conștienți cu toții că actuala criză energetică este una europeană și că ea nu poate avea decât o soluție comună. Republica Moldova are nevoie de acest ajutor nu doar din perspectiva economica, dar și politică, pentru că în lipsa sa riscăm să oferim o oportunitate forțelor politice dispuse să speculeze această situație pentru a pune piedici traseului european al Republicii Moldova”, a declarat Dragoș Tudorache, după întrevederea cu Maia Sandu.

Vezi și: (VIDEO) Autoritățile anunță stare de alertă în sectorul de gaze naturale: R. Moldova începe să folosească păcura

Tudorache mai spune că a apreciat în mod deosebit informațiile legate de schimbările care au avut loc la Chișinău.

„M-am bucurat că întâlnirea noastră a avut loc la doar câteva zile după ce Comsia Europeană a trimis către Chișinău o nouă tranșă de 50 de milioane de euro din cadrul programului de asistență macro-financiară. Discuțiile noastre s-au concentrat pe situația la zi, provocările momentului dificil prin care trece Republica Moldova și lupta cu pandemia. Am apreciat în mod deosebit informațiile legate de schimbările care au avut loc la Chișinău după instalarea noului guvern și susținerea fermă a angajamentelor care vizează lupta anticorupție. De asemenea, am trecut în revistă și impactul asupra sistemului medical al celui de-al patrulea val al pandemiei și efectele sale asupra economiei Republicii Moldova. Am avut ocazia sa întăresc din nou suportul deplin pe care Uniunea Europeană îl acordă Republicii Moldova și faptul că pachetul de 600 de milioane de euro pregătit în cadrul Planului de recuperare economică este imperios a fi atras și folosit în integralitatea sa”, a adăugat europarlamentarul.

Potrivit unei note informative a Președinției, discuția a vizat evoluțiile produse în ultimele luni în țară, schimbările pornite după alegerile parlamentare din iulie și desemnarea Guvernului, dar și probleme curente.

Șefa statului a menționat că echipa de guvernare rămâne fermă în angajamentul de curățare și de reformare a sectorului justiției, proces ce va conduce la curățarea celorlalte instituții ale statului și la sporirea capacității lor. Avem nevoie de oameni profesioniști și integri în toate domeniile și aceasta este, astăzi, una dintre prioritățile-cheie ale guvernării.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *