Vaccinați doar în acte. Doi moldoveni, tată și fiu, prinși cu certificate false, cercetați de polițiștii de frontieră

Autor: , in COVID-19 / Social / 15 octombrie, 2021, 17:35

Doi moldoveni, tată și fiu, sunt cercetați pentru faptul că au prezentat la controlul de frontieră certificate de vaccinare cu semne rezonabile de falsificare. Incidentele s-au consemnat joi seara, 14 octombrie curent, în punctul de trecere Sculeni.

Pe sensul de intrare în Republica Moldova s-au apropiat un tată de 52 și fiul acestuia de 25 de ani, domiciliați în raionul Rîşcani.

„Cei doi se întorceau din Franța și pentru a nu fi plasați în regim de autoizolare, au prezentat la controlul de frontieră certificate de vaccinare ce confirmau schema completă de imunizare anti COVID-19. Actele aveau însemnele autorității medicale din localitatea de domiciliu”, au precizat reprezentanții Poliției de Frontieră.

Conform analizei de risc, polițiștii de frontieră au verificat în baza de date a traversărilor și s-a constatat că în zilele imunizării cei doi bărbați nu se aflau în Republica Moldova: tatăl – la data administrării primei doze de vaccin, iar fiul – în ziua rapelului.

Pe numele celor doi conaționali s-au întocmit procese verbale de constatare a incidentelor.

În continuare se desfășoară cercetări pentru elucidarea circumstanțelor și atragerea la răspundere a tuturor persoanelor implicate.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X