(VIDEO) „Plec împăcat”. Filip demisionează de la șefia PDM

Autor: , in Actualitate / Politic / 16 octombrie, 2021, 17:11

Președintele Partidului Democrat din Moldova, Pavel Filip, a anunțat sâmbătă, 16 octombrie, că se retrage de la conducerea formațiunii. Într-o conferință de presă susținută cu această ocazie, Filip le-a mulțumit „colegilor de partid pentru încrederea acordată”.

„Rămân convins că Moldova are nevoie de oameni competenți, că PDM încă mai are ce oferi țării noastre și că are dreptul de a se reinventa și a reveni în forță, cu altă conducere.

Vreau să mulțumesc colegilor de partid pentru încrederea pe care mi-au acordat-o și pentru tot ce am învățat alături de voi, dragi colegi”, a declarat acesta.

Filip spune că a vrut să anunțe această decizie imediat după alegeri, dar a vrut să plece împăcat știind că lasă partidul „într-un sediu nou, cu bugetul și cheltuielile planificate până în 2023, cu staff funcțional și gata de muncă”.

Amintim că în septembrie 2019 Pavel Filip a fost ales în funcția de președinte al PDM, la trei luni după ce fostul lider al formațiunii, Vlad Plahotniuc, a fugit din Republica Moldova.

Din decembrie 2010, Filip a fost ministru al tehnologiei informației din partea PDM, ocupând această funcție în Guvernul Filat, apoi în guvernele Leancă, Gaburici și Streleț. În ianuarie 2016, Filip a devenit premier.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X