(VIDEO) Putin, acuzat de sexism pentru replica dată unei jurnaliste americane: „O femeie frumoasă. Îi spun una, și ea spune cu totul altceva. De parcă nu ar fi auzit”

Autor: , in Actualitate / Externe / 17 octombrie, 2021, 10:24

Vladimir Putin a reușit în această săptămână să întruchipeze stereotipul rușilor mai puțin educați, făcând o remarcă sexistă la o dezbatere care a avut loc miercuri despre criza energetică cu care se confruntă Europa. Președintele rus s-a enervat după ce jurnalista americană Hadley Gamble i-a cerut să ofere explicații cu privire la rapoartele privind faptul că Rusia restricționează livrările cu gaze naturale către Europa, pentru a crește prețurile, moment în care liderul de la Kremlin i-a spus jurnalistei CNBC că este prea frumoasă” pentru a-i înțelege argumentele, notează Business Insider.

Schimbul de replici a avut loc miercuri cu ocazia evenimentului „Russian Energy Week” (Săptămâna Energiei Rusești), eveniment organizat la Moscova și moderat de jurnalista americană Hadley Gamble, scrie Digi24.

În cadrul interviului cu Vladimir Putin, pe scena evenimentului, aceasta l-a chestionat pe președintele Federației Ruse în legătură cu șantajul practicat la adresa Europei, prin livrările limitate de gaze naturale cu scopul de a crește prețul.

După ce liderul rus a respins aceste acuzații, Hadley Gamble l-a întrebat pe Putin cum Moscova își poate convinge partenerii europeni că este un furnizor de gaz „de încredere” în lumina evenimentelor desfășurate în ultima perioadă.

Criza gazelor din Europa a scos la suprafață sexismul lui Vladimir Putin

„O femeie frumoasă, drăguță. Îi spun una, și ea spune cu totul altceva. De parcă nu ar fi auzit ce am declarat”, a ripostat Vladimir Putin, întorcându-se spre bărbații din public, potrivit publicației The Daily Beast.

Jurnalista i-a spus însă lui Vladimir Putin că l-a auzit foarte clar, adăugând că a vrut doar să atragă atenția asupra faptului că Rusia a întârziat să mărească aprovizionarea cu gaze naturale.

Enervat și mai tare, președintele rus adăugat că Rusia crește aprovizionarea cu gaze către Europa.

„Ascultă-mă, tocmai ai spus că eu nu aprovizionez Europa cu gaze naturale. Te înșeli. Noi creștem aprovizionarea către Europa. Gazprom cu 10%, Rusia cu 15%. Creștem, nu micșorăm aprovizionarea. Chiar am spus ceva atât de greu de înțeles?”, a declarat Vladimir Putin, vizibil deranjat.

Interviul poate fi urmărit aici. Schimbul de replici are loc la minutul 5 și 35 de secunde.

Citește continuarea pe Digi24.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X