ARBI a aplicat sechestru pe bunuri în valoare de circa 1.4 milioane de lei, printre care 13 terenuri și o mașină

Autor: , in Social / 18 octombrie, 2021, 15:55

Terenuri agricole și pentru construcții, numerar și un automobil, în valoare de circa 1.4 milioane de lei, au fost puse sub sechestru de Agenţia pentru recuperarea bunurilor infracționale (ARBI). Anunțul a fost făcut luni, 18 octombrie.

Potrivit ARBI, este vorba despre 13 terenuri agricole și pentru construcții, un autoturism de model Mazda din 2015 și numerar, în valoare totală de 1.360.456 de lei, au fost puse sub sechestru. Sunt bunuri indisponibilizate în cadrul a 3 delegații care vizează cauze penale, pornite pe trafic de influență, abuz în serviciu și trafic de ființe umane.

„Experții au evaluat la aproape 800.000 de lei terenurile agricole și pentru construcții, mijlocul de transport – la 290.281 lei, numerarul – 70.000 de lei, iar o construcție locativă a fost estimată la 200.000 de lei. Bunurile aparțin figuranților în dosarele penale, gestionate de CNA și procuratură, iar sechestrele au fost aplicate pentru a asigura contravaloarea prejudiciului cauzat de subiecții infracțiunilor”, au precizat reprezentanții ARBI.

Procesul de recuperare a bunurilor sechestrate de către ARBI va fi finalizat odată cu adoptarea, de către instanța de judecată, a deciziei de confiscare. Pasul final al procesului de recuperare sau vânzarea obiectelor confiscate este realizat de către instituția executorului judecătoresc și Serviciul Fiscal de Stat.

În prezent, ARBI anunță că are în procedură 100 de delegații, în cadrul a 64 de cauze penale, în privința a 250 de subiecți. În afară de sechestrele aplicate, săptămâna trecută, Agenția a elaborat 5 note analitice și a întocmit 12 avize consultative.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X