Reniță: Petrecărețul de la Sadova vrea să „șteargă putina”, altfel va trebui să răspundă pentru „Bahamas”, „Kuliok”, corupție și trădare de patrie

Autor: , in Actualitate / Politic / 18 octombrie, 2021, 19:07

Fostul deputat, Iurie Reniță, afirmă că anunțurile lui Igor Dodon de astăzi, că renunță la mandatul de deputat și că pleacă de la șefia PSRM, sunt coordonate îndeaproape de la Moscova.

„Mare jale și prăpăd s-a abătut asupra socialiștilor lui Dodon după vestea năprasnică că acesta nu va mai fi „oleacă președinte”, dar nici deputat. Pentru a-și înăbuși sentimentele tovărășeștii și lacrimile cristaline de disperare Vasile Bolea, cel mai aprig susținător și cel mai apropiat consătean al lui Dodon a revenit la vechea lui profesie, pe care o cunoaște cel mai bine – ruperea ștachetelor (cu tot cu cuie/chiroane) de pe gardurile construcțiilor autorizate din municipiul Chișinău (cu perspectiva de a se extinde și la Sadova).

Tot în semn de protest și de deznădejde, Corneliu Furculiță, un alt consătean de-al lui Dodon, a decis că lunea aceasta să refuze demonstrativ kuliokul de bani pentru salarizarea sărmanilor socialiști, iar săptămâna viitoare să nu mai meargă pe mutele Athos (va sta trist, amărât, dar smerit, în vila sa cu 2 etaje de la Durlești). Junele kominternist Vladik Bătrâncea a bătut dat alarma la Kremlin și pe mapamond, anunțând că vânturi negre s-au abătut asupra viitorului luminos al statalității Moldovioarei rusești, și, în semn de protest, a început să cânte, în pas cadențat, marșul de lupta „Varșovianka”, a scris pe Facebook fostul ambasador al R. Moldova la București.

„Pentru a respecta principiul egalității în drepturi și al genurilor și în semn de profund respect, dna Greceanâi va insista ca Igor Dodon să fie ales președinte de onoare al organizației femeilor din PSRM, iar vicepreședinte – Vladimir Odnostalco (cu condiția că nu va fi prins prea mult timp la marșurile de protest ale colegului Bătrâncea). Tot în semn de solidaritate și integritate socialistă, Grigore Novac s-a dezis de un nou teren în Stăuceni, din mare disperare acceptând unul nou, doar că în satul de baștină al „vojdiului” Dodon – Sadova. Primarul Ivan Ceban, anticipând posibilele inundații cauzate de lacrimile necontenite ale socialiștilor, a dispus ridicarea câtorva diguri pe răul Bâc. Politrukul Țârdea, chiar dacă-i nițel disperat, va face și el ceea ce știe mai bine”, a mai scris Reniță.

Potrivit lui, „fabula deznădejdii și disperării socialiștilor este foarte simplă: conservă rusească Dodon simte că-i fuge pământul de sub picioare”.

„Fără un Stoianoglo la procuratura generală, fără un Clima la Curtea de Apel, fără un Corduneanu la SPPS și la poliția de frontieră, fără un SIS total subordonat, petrecărețul de la Sadova vrea să „șteargă putina”, altfel va trebui să răspundă pentru „Bahamas”, pentru „Kuliok”, pentru multe, multe alte acte de corupție și trădare de patrie. Nu întâmplător este organizată și vizita la Chișinău a lui Kozak.

Există o sincronizare perfectă (așa a fost mereu!) a acțiunilor șefului de la Kremlin cu cele ale conservei rusești Dodon. Indiferent de decepțiile socialiștilor, de faptul că PSRM va avea conducere colectivă, de tertipurile pe care încă le face, Igor Dodon va trebui să compară în fața justiției, iar procuratura generală și SIS-ul ar trebui să-l ajute. Cu cât mai degrabă, cu atât mai bine!” , a adăugat Reniță.

Amintim că astăzi Igor Dodon a anunțat că renunță la mandatul de deputat și că va propune Congresului PSRM din luna decembrie să instituie un organ colegial care să conducă partidul.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X