Kulminski pleacă la Moscova pentru a se întâlni cu Kozak

Autor: , in Actualitate / Politic / 19 octombrie, 2021, 16:27

Vicepremierul pentru reintegrare, Vlad Kulminski, și Ruslan Bolboceanu, secretar de stat al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, vor întreprinde o vizită de lucru la Moscova.

Cei doi oficiali se vor află în Federația Rusă pe 21 octombrie.

Potrivit unei note informative a Guvernului, Vlad Kulminski și Ruslan Bolboceanu se vor întâlni cu șeful-adjunct al administrației prezidențiale ruse, Dmitrii Kozak.

„Părțile vor discuta mai multe subiecte de pe agenda bilaterală”, au spus reprezentanții Executivului, fără a oferi niciun detaliu.

Menționăm că, Președinția Republicii Moldova a venit luni seara, 18 octombrie, cu o precizare pentru jurnaliști, după ce în presă a apărut informația că șeful-adjunct al administrației prezidenţiale ruse, Dmitri Kozak, ar putea veni la Chişinău în această săptămână pentru a discuta despre semnarea contractului de furnizare a gazelor naturale. Informaţia fusese confirmată de către vicepreşedintele Parlamentului, Mihai Popşoi.

Instituția prezidențială anunță că deși invitația i-a fost trimisă, Kozak a răspuns că nu este posibilă o vizită la Chișinău pe parcursul săptămânii curent.

„Președinția Republicii Moldova confirmă că săptămâna trecută a expediat în adresa domnului Dmitri Kozak, șeful-adjunct al Administrației prezidențiale a Federației Ruse, invitația de a efectua o vizită la Chișinău. Oficiul domnului Dmitri Kozak a revenit cu informația că în săptămâna curentă vizita în Moldova nu este posibilă”, se arată în comunicatul Președinției.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X