Kransoselski s-a plâns că jucătorii de la Sheriff Tiraspol nu pot primi bani de la UEFA. Surse: Nu există vreun împediment

Autor: , in Actualitate / Sport / 20 octombrie, 2021, 13:32

Liderul separatist de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, i-a cerut prim-ministrei Natalia Gavrilița să intervină pentru a facilita primirea de fonduri de la UEFA pentru participarea în Champions League a echipei de fotbal Sheriff Tiraspol, patronată de oligarhul Victor Gușan. Banca Națională a Moldovei arată însă că echipa de fotbal nu are nici o opreliște în ce privește încasarea banilor prin bănci moldovenești.

„Banca Națională a Moldovei (BNM) informează că nu există restricții pentru persoanele fizice sau juridice, inclusiv cele din localitățile aflate în stânga Nistrului, care doresc să își deschidă conturi bancare”, au declarat pentru G4media responsabili din cadrul BNM.

BNM a mai precizat că băncile licențiate din Republica Moldova își tratează clienții în mod echitabil, singura condiție fiind respectarea cerințelor prevăzute de lege, cum ar fi transparența beneficiarilor, scop economic determinat al tranzacțiilor, provienența legală a banilor, jurisdicțiile implicate.

„Aceste cerințe corespund normelor internaționale de prevenire și combatere a spălării banilor și finanțării terorismului la care s-a aliniat și țara noastră în anul 2018, când a intrat în vigoare o lege în acest sens. Tototdată, BNM conform legii, „licențiază, supraveghează și reglementează activitatea instituțiilor financiare” și, prin urmare, nu are dreptul să se implice în relațiiile băncilor cu clienții acestora”, se mai precizează în răspunsul oferit.

„Cele 11 bănci licențiate au parcurs, în ultimii ani, un proces amplu de reforme care le-au sporit siguranța și credibilitatea. Acest proces a fost monitorizat îndeaproape de instituțiile internaționale, care au apreciat înalt rezultatul reformelor din sectorul bancar al Republicii Moldova”, mai spune BNM.

Amintim că liderul separatist i-a cerut premierului R. Moldova ca Sheriff Tiraspol să poată deschide un cont în valută pentru a primi bani de la UEFA pentru participarea în Liga Campionilor.

Până în prezent, participarea în Champhions League a băgat în visteria clubului peste 23 de milioane de euro din partea forurilor internaționale din prezență și drepturile de televizare. Banii nu sunt impozitați de către statul Republic Moldova, deoarece beneficiază de scutiri de taxe și impozite prin prisma unei legi anacronice din anii 2000 de pe vremea fostului președinte Vladimir Voronin, notează sursa citată.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X