Grosu, discuție cu diaspora din Grecia: „Vom construi o societate și o țară în care să vrea să se întoarcă”

Autor: , in Politic / 21 octombrie, 2021, 16:33

Ajuns în seara zile de miercuri la Atena, Igor Grosu s-a întâlnit cu cetățenii moldoveni stabiliți în Grecia. Potrivit unui comunicat al Legislativului, oficialul le-a mulțumit concetățenilor noștri pentru implicare – atât la alegerile din 2020, cât și din 2021 – când s-au mobilizat și au votat într-un număr mare, formând cozi încă de la primele ore ale dimineții.

„Chiar dacă sunt departe de casă, oamenilor le pasă de ceea ce se întâmplă acasă. Le-am spus că noul Parlament a votat și va vota legi care să curățe sistemul de corupție, legi care să permită un climat de afaceri propice, cu reguli clare, ca să atragem investiții străine”, a spus Igor Grosu.

În cadrul întâlnirii s-a vorbit despre Acordul de securitate socială între Republica Moldova şi Grecia, care a fost semnat acum o lună la Chișinău. Potrivit președintelui Parlamentului, acesta este un document important pentru cetățenii noștri care au muncit sau muncesc în Grecia și care trebuie ratificat cât mai repede.

„Le-am dat asigurări că vom munci pentru a contribui la rezolvarea problemelor pe care le întâmpină diaspora, dar totodată vom construi o societate și o țară în care să vrea să se întoarcă. Toate acestea sunt posibile dacă le vom face împreună”, a precizat Grosu.

Tot în seara zilei de miercuri, oficialul a participat la ceremonia organizată de către Asociația descendenților Eroilor Revoluției Elene din 1821, în cadrul căreia i-a fost înmânat un premiu-simbol cu ocazia aniversării a 200 de ani a Revoluției Elene.

Igor Grosu a purtat discuții cu Konstantinos Maravegias, președintele Grupului parlamentar de prietenie dintre Grecia și Republica Moldova din cadrul Parlamentului grec.

Precizăm că președintele Parlamentului efectuează o vizită în Grecia, prilejuită de participarea la Conferința europeană a Președinților de Parlament din statele membre ale Consiliului Europei.

Pe parcursul zilelor de joi și vineri, Igor Grosu va participa la lucrările Conferinței europene a președinților de Parlament din statele membre ale Consiliului Europei și va avea un șir de întrevederi cu omologi din alte state.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X