Maia Sandu și-a început vizita oficială în Austria. A fost întâmpinată cu onoruri militare (VIDEO)

Autor: , in Actualitate / Politic / 21 octombrie, 2021, 14:46

Președinta Maia Sandu și-a început vizita oficială în Austria. Șefa statului a fost întâmpinată cu onoruri militare, la Palatul Hofburg, de către Președintele Austriei, Alexander Van der Bellen.

Maia Sandu efectuează în zilele de 21-22 octombrie o vizită oficială la Viena, la invitația omologului său austriac.

Pe 21 octombrie, președinta Maia Sandu va avea o întrevedere cu președintele Austriei, Alexander Van der Bellen, după care cei doi lideri vor susține o conferință de presă comună.

Șefa statului va avea mai multe întâlniri cu oficiali austrieci, inclusiv cu Werner Kogler – viceprim-ministru; Doris Bures – vicepreședinte al Parlamentului; Michael Linhart – ministru Federal al Afacerilor Europene și Internaționale. La fel, Maia Sandu se va întâlni cu Helga Schmid, Secretarul General al OSCE. Joi seara, președinta va avea o discuție cu reprezentanții diasporei moldovenești în Austria.

În Austria, șefa statului este însoțită de Cristina Gherasimov – secretar general al Președinției, și Veaceslav Negruța – consilier prezidențial în domeniul economic. Din delegația oficială mai fac parte ministrul Economiei – Sergiu Gaibu și cel al Mediului – Iuliana Cantaragiu; deputații Radu Marian – membru al Comisiei parlamentare Economie, Buget și Finanțe, și Adrian Belîi – președintele Grupului de prietenie Moldova-Austria; și Stelian Manic – directorul Agenției pentru Investiții. Membrii delegației vor avea întâlniri pe subiecte importante pentru agenda țării la Camera de Comerț din Austria și la Secretariatul Comunității Energetice, și vor întreprinde o vizită la Centrul de incinerare a deșeurilor din Spittelau.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X