Morari explică de ce a atacat în judecată TV8 și lansează acuzații la adresa lui Boțan: Nu voi permite preluarea postului prin scoaterea mea ilegală din televiziunea pe care am creat-o

Autor: , in Actualitate / Cultură/Media / 21 octombrie, 2021, 17:18

Jurnalista Natalia Morari a venit cu precizări după ce a atacat în judecată asociația care deține licența TV8, „Media Alternativa”, invocând că a fost lipsă ilegal de calitatea sa de membră a asociației.

Moderatoarea spune că nu va ceda până nu-și va restabili dreptul de membră și a explicat de ce consideră că acest lucru trebuie să se întâmple.

Ea argumentează că a contribuit cel mai mult la crearea postului de televiziune și a lansat acuzații la adresa unor foști colegi, acuzându-i că s-ar fi folosit de starea sa psihologică precară, în condițiile în care, spune ea, a fost supusă unui linșaj mediatic după ce a dezvăluit că tatăl copilului său este controversatul om de afaceri Veaceslav Platon. Acuzațiile Nataliei Morari s-au îndreptat în special către Igor Boțan, actualul președinte al „Media Alternativa”.

Vezi și: (DOC) Natalia Morari a atacat în judecată asociația care deține licența TV8: Pretinde că s-a retras sub presiune psihologică și șantaj

„Rămân profund uimită să văd cum astăzi acești „colegi” își atribuie un rol deosebit în lansarea televiziunii și încearcă s-o preia prin înlăturarea mea ilegală, uitând cum anume eu i-am invitat în echipă și în televiziunea care deja exista (repet, fără ca ei să investească în ea, iar unii chiar fiind asigurați cu salariu pe timp ce eu, timp de aproape doi ani, am renunțat complet la orice remunerare). Cei inițiați în procesul creării TV8 cunosc în detalii toate aceste procese. Însă totul s-a schimbat într-o singură clipă – din momentul anunțului privind tatăl copilului meu, lucru care nu are nicio tangență cu activitatea mea profesională. Imediat din colegă m-am transformat în „pericol” pentru televiziune, chiar dacă viața mea personală nu a influențat nicidecum politica editorială a postului de televiziune, aceasta rămânând una dintre puținele posturi TV independente din țară”, a scris Morari.

Ea spune că a atacat în judecată asociația obștească „Media Alternativă” pentru presupusa excludere ilegală a sa din lista de fondatori.

„Toate hotărârile Adunărilor Generale Extraordinare în acest sens au fost adoptate ilegal, iar ședințele au fost organizate cu încălcarea Statutului Asociației. Acest lucru va fi demonstrat în cadrul procesului de judecată”, spune jurnalista.

Potrivit ei, actualii membri ai asociației obștești s-au folosit de starea ei psihologică „deloc adecvată”, lucru despre care a înțeles după ce a semnat documentul de retragere a calității de membră a asociației.

„Am retras, pe 27 septembrie, cererea de încetare a calității mele de membru al Asociației. Însă am aflat că deja a fost organizată, ilegal, Adunarea Generală Extraordinară (cu falsificarea protocolului și cu încălcarea mai multor prevederi din Statutul Asociației) la care s-a luat act de cererea mea. Repet, acest lucru va fi demonstrat în cadrul procesului de judecată.

În total Asociația Obștească „Media Alternativă” are 4 membri, tot ei fondatori (eu, Cristina Guțu, Igor Boțan și Mariana Rață), iar această hotărâre a Adunării Generale Extraordinare a fost contestată în instanța de judecată inclusiv de Cristina Guțu”, a scris Natalia Morari în postarea de pe Facebook.

„Personal am un singur scop: TV8 cum a fost un post liber și independent, așa să și rămână, pentru că, anume așa l-am conceput încă în 2016. Eu îmi voi apăra dreptul de a rămâne printre fondatorii TV8 și nu voi permite preluarea postului prin scoaterea mea ilegală din televiziunea pe care am creat-o, din simplul motiv că cineva nu este de acord cu alegerile care țin exclusiv de viața mea personală”, a adăugat ea.

Postarea integrală:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X