Focul veșnic de la Complexul Memorial „Eternitate”, deconectat temporar, în legătură cu criza în sectorul energetic

Autor: , in Economic / Social / 22 octombrie, 2021, 17:15

Focul veșnic de la Complexul Memorial „Eternitate” a fost deconectat temporar în legătură cu criza în sectorul energetic din Republica Moldova, la decizia Ministerului Apărării.

„Alimentarea cu gaze naturale a Focului veșnic de la Complexul Memorial „Eternitate” a fost deconectată temporar, până la remedierea sistemului de injecție a gazelor. Flacăra a fost preluată de militarii Companiei Garda de Onoare din cadrul Regimentului de Stat Major „General de brigadă Nicolae Petrică” și transportată la Muzeul Gloriei Militare din Brigada de infanterie motorizată „Ștefan cel Mare”.
Măsura a fost luată în contextul scăderii presiunii gazelor în țevile de alimentare și din motivul factorilor climaterici, așa cum este vântul puternic, care provoacă autostingerea Focului veșnic”, a anunțat Ministerul Apărării.

În contextul situației create, Ministerul Apărării a solicitat companiei „Chișinău-Gaz” să deconecteze astăzi alimentarea cu gaze naturale a Focului veșnic.

„Scurgerile de gaze naturale, în astfel de cazuri, pun în pericol securitatea publică. Ca rezultat, Ministerul Apărării a apelat, în repetate rânduri, la ajutorul echipelor de la SRL „Chișinău-gaz” pentru remedierea situației. La rândul ei, întreprinderea respectivă a atenționat de mai multe ori instituția de apărare să ia măsuri de siguranță la folosirea gazelor naturale care alimentează Focul veșnic”, a mai spus Ministerul Apărării.

Parlamentul a instituit stare de urgență în domeniul energetic pentru un termen de 30 de zile pe întreg teritoriul Republicii Moldova.

Detalii la acest subiect: ULTIMA ORĂ! Parlamentul a instituit stare de urgență în domeniul energetic pentru o perioadă de 30 de zile

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X