Sergiu Catană pleacă din funcția de director financiar al Metalferos

Autor: , in Economic / 22 octombrie, 2021, 16:27

Sergiu Catană, directorul financiar al SA Metalferos, nașul de cununie al lui Igor Dodon, și-a dat demisia. Anunțul a fost făcut de Agenția Proprietății Publice, vineri, 22 octombrie.

„Directorul financiar al S.A. Metalferos, Sergiu Catană, și-a dat demisia din funcția în care a activat din 2007 și până în prezent. Specificăm că, de-a lungul anilor, la S.A. Metalferos au existat multiple acuzații de evaziune fiscală și spălări de bani. Iar soarta dosarelor penale care au vizat întreprinderea, în care statul deține 78% din acțiuni, au rămas fără finalitate. Acestea urmează a fi investigate de acum încolo, iar noua conducere a întreprinderii va manifesta deschidere totală în acest sens”, a anunțat Agenția Proprietății Publice.

Sergiu Catană a fost director financiar al SA Metalferos din 2007.

În februarie 2020, Anticorupție.md a scris că Sergiu Catană  ar fi încercat să-l influențeze, prin intermediul unor terțe persoane, pe procurorul Eugeniu Rurac, în gestiunea căruia se afla dosarul Metalferos. Procurorul Rurac a raportat despre această situație superiorilor săi la data de 23 decembrie 2019 și a declarat că se abține să lucreze în continuare la acest dosar. Puțin mai târziu, Eugeniu Rurac a depus cerere de de demisie.

Tot astăzi, Agenția Proprietăți Publice a anunțat că Andrei Ivancov a fost numit director interimar al SA „Metalferos”, după ce fosta conducere a fost eliberată în baza cererii de demisie.

În data de 13 octombrie curent, Igor Cujba a demisionat din funcția de director general al S.A. „Metalferos”, la aproape doi ani de când a preluat conducerea instituției. Deocamdată, și-a anunțat plecarea fără a indica vreun motiv.

Detalii la acest subiect: Igor Cujba și-a anunțat demisia de la conducerea Metalferos: „A fost un mandat dificil”

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X