Reuters: Europa de Est este epicentrul pandemiei de COVID: Rusia, Ucraina şi România – în vârful bilanţului sumbru

Autor: , in COVID-19 / 24 octombrie, 2021, 13:59

Cazurile de coronavirus în Europa de Est vor depăşi în curând 20 de milioane, potrivit unui numărători realizate de Reuters. Regiunea noastră se confruntă cu cel mai grav focar de când a început pandemia, iar vaccinare merge greu în majoritatea ţărilor din zonă. Statele din regiune au cele mai scăzute rate de vaccinare din Europa, mai puţin de jumătate din populaţie fiind vaccinată, scrie Mediafax.

Ungaria se află în fruntea ratelor de vaccinare din regiune, cu 62% din populaţia sa care a primit cel puţin o vaccinare, în timp ce Ucraina a administrat doar 19% dintre locuitorii săi o singură doză, potrivit Our World in Data.

Noile infecţii din regiune au crescut constant şi acum în medie zona, în care se află şi ţara noastră, înregistrează peste 83.700 de cazuri noi pe zi, cel mai ridicat nivel din noiembrie anul trecut, arătă datele Reuters.

Deşi are doar 4% din populaţia lumii, Europa de Est reprezintă aproximativ 20% din toate cazurile noi raportate la nivel global.

Potrivit unei analize Reuters, trei dintre primele cinci ţări care raportează cele mai multe decese din lume se află în Europa de Est – Rusia, Ucraina şi România.

Un sondaj realizat de Comisia Europeană, a arătat că cel puţin o persoană din trei din estul Uniunii Europene nu are încredere în sistemul de sănătate, comparativ cu o medie de 18% la nivelul Uniunii.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X