SIS a cerut blocarea unui site care a publicat o știre ce face legătura dintre livrarea de gaze și judecătorul Ceaus

Autor: , in Actualitate / Cultură/Media / 24 octombrie, 2021, 11:43

Serviciul de Informații și Securitate (SIS) a identificat site-ul censor.net, care vineri, 22 octombrie, a publicat o știre cu conținut fals – anunță instituția într-un comunicat de presă.

Printr-un ordin al directorului SIS, Alexandru Esaulenco, se solicită operatorilor de internet blocarea paginii web.

Extras din conținutul articolului: „acordarea gazului pentru Moldova reprezintă o parte din afacere, în rezultatele căreia Procuratura Generală din a Republicii Moldova trebuie să claseze dosarul cu privire la răpirea ex-judecătorului Ceaus”.

Potrivit SIS, în urma analizei spațiului informațional al Republicii Moldova, s-a constatat amplificarea impactului informațiilor respective prin distribuirea articolului de către agenția de presă „Komsomolskaya Pravda” (www.kp.md).

„În context, Serviciul solicită resurselor on-line care au distribuit/preluat informațiile vizate, eliminarea acestora.

Totodată, în vederea diminuării impactului știrilor false, vă îndemnăm în cazul identificării acestora precum și a conturilor false utilizate pe rețelele de socializare utilizate în distribuirea intensă a dezinformărilor, să transmiteți informația în adresa Serviciului de Informații și Securitate, la adresa de e-mail: press@sis.md precum și să raportați publicațiile și conturile administratorilor rețelei de socializare utilizate”, se mai arată în comunicatul SIS.

Amintim că, anterior, SIS a publicat o listă cu site-uri care distribuie informații false și a solicitat blocarea acestora în Republica Moldova.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X