Curtea Constituțională: Deputații ar putea fi lipsiți de imunitate și investigați penal, fără acordul Parlamentului (DOC, VIDEO)

Autor: , in Actualitate / Politic / 26 octombrie, 2021, 11:01

Magistrații Curții Constituționale au avizat pozitiv proiectul privind modificarea articolului 70 din Constituție, cu privire la ridicarea imunității și investigarea penală a parlamentarilor fără acordul Parlamentului, în cazul în care deputații sunt bănuiți de acte de corupție, trafic de influență, abuz de putere, spălare de bani și îmbogățire ilicită.

Decizia a fost pronunțată marți, 26 octombrie.

„1.Inițiativa de revizuire a Constituției R. Moldova, provenind de la un grup de 63 de deputați, este prezentată de subiectul autorizat și în acest sens, este conformă prevederilor art. 141, alin (1), litera B din Constituție.

2. Proiectul de lege constituțională pentru completarea articolului 70 din Constituție corespunde limitelor temporale și materiale de revizuire a Constituției, așa cum acestea sunt stabilite de articolele 63, alin. (3) și 142 din Legea fundamentală și poate fi înaintat spre examinare Parlamentului.

2. Proiectul de lege constituțională pentru completarea art.70 din Constituție poate fi adoptat de Parlament după cel puțin 6 luni de la data prezentării inițiativei.

4. Prezentul aviz este definitiv, nu poate fi supus niciunei căi de atac, intră în vigoare la data adoptării și se publică în Monitorul Oficial”, a declarat președinta Curții Constituționale, Domnica Manole.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X