Dosarul exploatării prin muncă în Franța: Încă un figurant, responsabil de falsificarea a peste 500 de acte, trimis în judecată

Autor: , in Actualitate / Social / 26 octombrie, 2021, 16:18

Procuratura Generală a anunțat marți, 26 octombrie, că a terminat urmărirea penală și a trimis în judecată dosarul de învinuire a unui cetățean moldovean, care a falsificat cel puțin 500 de acte, inclusiv cărți de identitate și permise de conducere românești, folosite ulterior în scopul exploatării prin muncă, în Franța, a persoanelor venite preponderent din Republica Moldova.

Potrivit informațiilor oferite de Procuratura Generală (PG), învinuitul și-a desfășurat activitatea ilegală din anul 2015 până la începutul lui 2021, când a fost arestat.

În rezultat, potrivit estimărilor, acesta a obținut un venit infracțional de peste 400.000 de lei. La solicitarea procurorilor, pe bunurile învinuitului (inclusiv trei automobile de lux) au fost aplicate sechestre, în sumă de peste 1.5 milioane de euro, care vor asigura încasarea contravalorii venitului ilicit”, au precizat reprezentanții PG.

Milioane de lei și euro – obținuți din activitate criminală

Reamintim că, în Franța sub acuzare au fost puse 14 persoane, dintre care cetățeni români, francezi și moldoveni, care aveau rolul de recrutare a victimelor și supravegherea acestora. Suma veniturilor ilegale realizată de gruparea criminală din Franța a constituit peste 12 milioane de euro. În Republica Moldova, suma estimativă a veniturilor obținute pe cale criminală este de peste 20 milioane de lei.

Detalii la acest subiect: (FOTO) Drama a peste 200 de moldoveni, exploatați prin muncă în Franța. Persoane bănuite de trafic de ființe umane, spălare de bani și fals în documente, reținute. Membrii grupării obțineau sume exorbitante și aveau vieți de lux

Oamenii legii recomandă ca cetățenii care dispun de aceste acte false să le transmită autorităților statale, astfel încât să devină posibilă evitarea răspunderii penale. Altfel, persoanele care decid să comită astfel de infracțiuni, riscă nu doar pedepse penale, ci și confiscarea bunurilor obținute pe cale criminală.

În context, procurorii îndeamnă cetățenii să manifeste vigilență și atenționează asupra riscurilor procurării, transportării, deținerii și folosirii actelor false în străinătate, unde astfel de acte ar putea fi folosite ca instrument de șantaj din partea traficanților de persoane.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X