O delegație a PSRM „l-a rugat” pe Kozak să intervină pentru ca R. Moldova să obțină un contract avantajos cu Gazprom

Autor: , in Politic / 26 octombrie, 2021, 18:42

O delegație a Partidului Socialiștilor, aflată în aceste zile la Moscova, a avut o întrevedere cu Dmitri Kozak, șef-adjunct al Administrației Prezidențiale ruse, reprezentant special al președintelui Rusiei pentru dezvoltarea relațiilor comercial-economice cu R. Moldova, în care l-au „rugat” să obțină un contract avantajos de livrare a gazelor naturale dintre Republica Moldova și Gazprom.

„În condițiile în care există un risc imens ca cetățenii noștri să sufere din cauza crizei energetice, pornind de la interesul suprem al Republicii Moldova, de a fi asigurată țara cu gaz natural în condiții cât mai bune pentru cetățeni și ținând cont de faptul că reprezentanții guvernării de la Chișinău, implicați în negocierile cu Gazprom, sunt tineri și fără experiență, delegația PSRM a rugat ca Dmitri Kozak să intervină ca statul nostru să obțină un contract avantajos cu compania rusă.

La rândul său, Dmitri Kozak a subliniat că partea rusă „nu a văzut alte argumente la partea oficială moldovenească, decât cele care pot oferi gazul natural doar la preț de piață”, se arată într-un comunicat al socialiștilor.

PSRM mai anunță că în contextul scumpirii gazului importat în Republica Moldova, a pregătit un proiect de lege care prevede oferirea de compensații pentru cetățeni și agenții economici, pentru a reduce impactul negativ al creșterii tarifelor.

Citește și: Dodon și câțiva deputați socialiști, în vizită la sediul partidului „Rusia Unită” de la Moscova

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X