Cele două milioane de metri cubi de gaze naturale, livrate de compania poloneză și cea olandeză, au ajuns în conductele R. Moldova

Autor: , in Actualitate / Economic / 27 octombrie, 2021, 11:42

Compania poloneză Polskie Górnictwo Naftowe i Gazownictwo (PGNiG) și cea olandeză Vitol au livrat R. Moldova cele două milioane de metri cubi de gaze naturale. Informația a fost oferită pentru Ziarul de Gardă de de către consiliera pe comunicare a viceprim-ministrului Andrei Spînu și directorul Agenției Proprietății Publice (APP), Eugeniu Cozonac.

Astăzi, la ora 06:00, gazul achiziționat de la compania olandeză Vitol a ajuns în conductele din R. Moldova. De la ambele companii a ajuns gazul”, a menționat Alina Merlici.

Și directorul APP a precizat că în sistemul de gaze al R. Moldova a intrat un milion de metri cubi de gaze naturale de la compania poloneză PGNiG.

Precizăm că, compania Vitol, unul dintre cei mai mari transportatori de produse petroliere din lume, a semnat, marți, 26 octombrie, un contract de livrare a gazelor naturale cu Energocom, furnizorul de stat al Republicii Moldova pentru energie electrică.

Totodată, luni, 25 octombrie, Republica Moldova a făcut istorie, cumpărând gaze dintr-o sursă care nu este Gazprom, a declarat Nicu Popescu, ministrul de Externe.

„Pentru prima dată, Republica Moldova a cumpărat gaze dintr-o sursă care nu era Gazprom-ul rusesc”, a spus ministrul de Externe al Republicii Moldova.

Transportul de gaz de la compania PGNiG din Polonia a fost de un milion de metri cubi.

Șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a asigurat-o marţi pe preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu, de sprijinul Uniunii Europene în rezolvarea situaţiei legate de criza gazelor, în cursul unei convorbiri telefonice dedicată problemelor cu care se confruntă Republica Moldova în aprovizionarea cu gaze naturale.

Preşedinta Comisiei Europene a mai anunţat că, în prezent, Uniunea Europeană analizează „măsuri suplimentare de sprijin”.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X