Dezvăluiri despre prima motocicletă zburătoare. Cât costă și când se lansează

Autor: , in Auto / 27 octombrie, 2021, 17:23

O motocicletă zburătoare care poate naviga la viteze de 100 km pe oră timp de până la 40 de minute urmează să fie scoasă în vânzare anul viitor pentru puțin sub 682.000 de dolari, notează Playtech.ro.

Xturismo, creația start-up-ului de drone A.L.I. Tehnologii, a fost dezvăluit în timpul unui zbor de probă pe o pistă de curse de la poalele Muntelui Fuji.

Firma intenționează să producă o serie limitată de 200 de hoverbike cu un singur călător, fiecare cântărind 300 kg, pentru livrare în prima jumătate a anului 2022.

Pe lângă faptul că este folosită ca parte a activităților de agrement, bicicleta are potențialul de a ajuta la salvarea oamenilor din accidentele de pe mare, a declarat un parlamentar japonez.

„Am dori să propunem un nou stil de viață cu acest vehicul plutitor”, a declarat Daisuke Katanola, CEO-ul A.L.I. Technologies, la evenimentul de la Fuji Speedway Racing Course.

Acționat de un motor cu ardere internă, Xturismo este ținut în sus de două elice principale, care sunt situate acolo unde ar fi roțile unei motociclete convenționale. De asemenea, patru elice auxiliare plasate la colțurile vehiculului asigură stabilizarea. Un dezavantaj al designului s-ar putea dovedi a fi vuietul asurzitor al motorului Xturismo și a celor șase pale de rotor.

Potrivit A.L.I., Xturismo folosește aceeași tehnologie de control al altitudinii pe care compania o folosește deja în dronele sale fără pilot, asigurând un zbor lin atunci când se află în sus.

Când se odihnește pe sol, hoverbike-ul se sprijină pe un sistem similar cu cele care ar pot fi văzute pe un elicopter convențional.

Transportul viitorului

A.L.I. Xturismo de la Technologies este doar unul dintre numeroasele vehicule zburătoare aflate în prezent în dezvoltare și care doresc să ajungă pe piață în curând.

Recent, JetPack Aviation, cu sediul în California, a anunțat că a testat cu succes propriul său model de hoverbike, care poate atinge o altitudine de 4000 de metri și este în prezent disponibil pentru precomandă de la 380.000 USD cu livrarea programată pentru 2023.

Între timp, diverse companii dezvoltă vehicule zburătoare care seamănă mai mult cu mașinile, un exemplu recent fiind „Jetson One”, o navă verticală cu decolare și aterizare care seamănă cu cele din animația americană din anii 1960 după care a fost numită.

Vehiculul cu design suedez are o autonomie maximă de aproximativ 24 de kilometri, ceea ce îl face mai mult o ambarcațiune de agrement decât un mod practic de transport și se vinde cu amănuntul pentru 92.000 de dolari.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X