Dosarul fostei Direcții nr. 5: Încă 30 de zile de arest pentru Dorin Damir și Valeriu Cojocaru

Autor: , in Actualitate / 27 octombrie, 2021, 20:04

Magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, au decis prelungirea arestului preventiv cu 30 de zile pentru președintele Asociației FEA, Dorin Damir, finul de cununie al fostului lider al Partidului Democrat din Moldova (PDM), Vladimir Plahotniuc, și în privința șefului suspendat al IP Balți Valeriu Cojocaru, cercetați pentru abuz de putere în dosarul angajărilor fictive în cadrul Direcției 5.

Informația a fost confirmată pentru zdg.md de către procurorul de caz, Dumitru Raileanu.

Cotidianul.md precizează că Dorin Damir este acuzat de abuz de serviciu, delapidarea averii statului, trecerea ilegală a frontierei de stat, divulgarea secretului de stat și fals în acte publice.

Amintim că Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), de comun cu Serviciul de Informații și Securitate (SIS) au descins la 5 iulie cu percheziții la domiciliile, în birourile de serviciu și automobilele mai multor persoane.

„Acțiunile procesuale vizează activitatea angajaților fostei Direcții nr.5 din cadrul Inspectoratului Național de Investigații, acțiunile cărora sunt cercetate prin prisma a cinci componențe de infracțiuni: abuz de serviciu, delapidarea averii statului, trecerea ilegală a frontierei de stat, divulgarea secretului de stat și fals în acte publice”, a anunțat PCCOCS.

În rezultatul acțiunilor de urmărire penală, trei persoane au fost reținute: șeful Inspectoratului de Poliție al mun. Bălți – Valeriu Cojocaru, un inspector din cadrul Poliției de Frontieră, dar și președintele Asociației FEA – Dorin Damir.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X