(VIDEO) Dorin Chirtoacă: „Renunț la funcții, îmi întrerup activitatea politică”

Autor: , in Actualitate / Politic / 27 octombrie, 2021, 10:20

Dorin Chirtoacă se retrage din funcția de lider al Partidului Liberal și își depune mandatul de consilier municipal. Într-un video pe Facebook, el a făcut o trecere în revistă a întregii sale activități politice.

„Renunț la funcții, îmi întrerup activitatea politică, rămân membru PL”, a declarat Chirtoacă pentru COTIDIANUL.

Chirtoacă susține că a luat această decizie în semn de protest.

„Este simptomatic faptul că acei care au fost implicați în furtul miliardului, în atacuri raider și privatizări frauduloase, fie sunt peste hotare unde nu au nicio grijă, fie nu sunt anchetați, iar subsemnatul, care am demascat și denunțat 20 de ani la rând, fărădelegi și fraude – sunt sub o anchetă absurdă, de aproape 5 ani, cu sechestre aplicate, dar fără să fug sau să mă ascund. Așa arată justiția într-o democrație ce se pretinde a fi europeană? Sau trebuie să înțeleg că nu vrea nimeni să-și asume nicio răspundere și lucrurile merg pe inerție, toți prefăcându-se a nu vedea absurditatea situației sau nici nu-i interesează?

Prin urmare, în acest moment, nu văd altă cale decât, ca în semn de protest, să-mi depun mandatul de consilier municipal, să renunț la calitatea de președinte al PL și să-mi întrerup astfel activitatea politică, pentru a aștepta în tăcere și demnitate, deznodământul acestei situații penibile. Rămân însă membru al PL și nu renunț la promovarea reîntregirii neamului românesc și a integrării noastre, astfel, în NATO și UE.

În loc să aibă loc reabilitarea și promovarea celor care au suferit de pe urma regimului mafiot, iar călăii să fie trași la răspundere pentru abuzurile comise, ei sunt ridicați la cel mai înalt nivel, fiindu-le spalată imaginea și oferită puterea asupra justiției”, ne-a mai spus Dorin Chirtoacă.

El a fost al Capitalei din 2007 până în 2018.

La alegerile locale generale din 3 iunie 2007 a candidat funcția de primar din partea PL, obținând 24,37% din voturi (locul 2) și a trecut în turul doi unde a concurat cu primarul interimar Veaceslav Iordan (care obținuse doar cu 3% mai mult). La finele acestor alegeri din 17 iunie 2007, în condițiile coalizării majorității partidelor din opoziție împotriva candidatului comunist, Dorin Chirtoacă a fost ales primar general al municipiului Chișinău cu 61,17% voturi.

La Congresul III al PL din 26 septembrie 2010 a fost ales în calitate de prim-vicepreședinte al Partidului Liberal.

La 1 decembrie 2018, la Congresul V al PL, Dorin Chirtoacă a fost ales președintele al Partidului Liberal (PL).

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X