Preşedintele Ucrainei, îndemn la vaccinare: Le cer tuturor să închidă reţelele sociale şi să-şi deschidă creierul

Autor: , in Externe / 29 octombrie, 2021, 17:44

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski şi-a îndemnat vineri concetăţenii să dea dovadă de înţelepciune şi să se vaccineze anti-COVID-19 pentru a stăvili actualul val masiv de infectări.

„Le cer tuturor să debranşeze reţelele sociale şi să-şi branşeze creierul. Trebuie să ne vaccinăm”, a spus preşedintele ucrainean, făcând referire la informaţiile false despre pandemie care circulă pe internet. „Este singura soluţie” în condiţiile în care „numărul bolnavilor şi al morţilor creşte în fiecare zi”, a insistat el în timpul unei vizite în oraşul Odessa, potrivit Digi24.

Numai un sfert din populaţia Ucrainei este vaccinată anti-COVID-19. Totuşi, vaccinarea a prins viteză recent, după ce autorităţile au introdus restricţii care au stimulat interesul pentru imunizare.

Aproape 1,7 milioane de ucraineni s-au vaccinat cu prima doză în ultima săptămână, faţă de 1,2 milioane în săptămâna anterioară. „Acest ritm nu este rău, dar numărul bolnavilor totuşi creşte, iată de ce trebuie să accelerăm mai mult vaccinarea”, a subliniat Zelenski, citat de Agerpres.

Ucraina, ţară cu peste 40 de milioane de locuitori, a înregistrat în ultimele 24 de ore un nou record de infectări, cu 26.870 noi cazuri de COVID-19.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X