Afganistan: Trei invitați la o nuntă, omorâți de talibani pentru că au început să cânte

Autor: , in Externe / 1 noiembrie, 2021, 17:40

Trei invitați au fost împușcați la o nuntă în estul Afganistanului, care a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute, pentru că au început să cânte, potrivit talibanilor. Trei bărbați au deschis focul, după ce au spus că fac parte din gruparea talibanilor, a declarat duminică purtătorul de cuvânt al talibanilor, Zabihullah Mujahid, într-o conferință de presă, potrivit CNN, citat de Digi24.

Mujahid a spus că bărbații înarmați au deschis focul la o recepție care avea loc în districtul Surkh Rod din provincia Nangarhar. Un jurnalist local a declarat pentru CNN că cel puțin două persoane au fost ucise și alte 10 au fost rănite.

Purtătorul de cuvânt al talibanilor a adăugat că nu este permis să ucizi pe cineva care cântă și că o anchetă este în curs pentru a se stabili dacă incidentul n-a avut, de fapt, o altă cauză, cum ar fi o dispută personală. „Potrivit regulilor Emiratului Islamic, nimeni nu are dreptul să împiedice într-un fel sau altul pe cineva să cânte, dar poate să-l convingă să nu facă asta. Aceasta este calea principală”, a declarat Mujahid în conferinţa de presă.

Ulterior, Mujahid a mai spus într-o serie de postări pe Twitter că suspecții au pretins că sunt membri talibani și că au cerut ca muzica să fie oprită înainte de a deschide focul, însă nu s-a verificat dacă, într-adevăr, aceștia sunt talibani. El a a mai precizat că două din persoanele care au comis atacul au fost arestate, în timp ce cea de-a treia a dispărut.

Deși dezaprobă muzică la nunți și alte evenimente publice, talibanii nu au emis un decret de interzicere de la venirea lor la putere, în august. Cu toate acestea, la sfârșitul lunii august, cântărețul Fawad Andarabi a fost ridicat de acasă și ucis de talibani, în timp ce muzicienilor din țară li s-a transmis să nu mai cânte la instrumente.

În timpul guvernării anterioare a talibanilor în Afganistan, între 1996 și 2001, talibanii au interzis majoritatea formelor de muzică ca ne-islamică.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X