Decese din cauza complicațiilor COVID-19. Bilanțul în întreaga lume a depășit pragul de 5 milioane de morți

Autor: , in COVID-19 / Externe / 1 noiembrie, 2021, 17:45

Numărul global al deceselor asociate COVID-19 a depăşit luni 5 milioane de morţi, SUA, Brazilia şi India fiind ţările cele mai afectate, potrivit unui bilanţ independent realizat de Universitatea Johns Hopkins.

Statele Unite sunt ţara cu cel mai mare număr de decese, cu peste 745.800 de morţi, urmată de Brazilia cu peste 607.800 şi de India cu peste 458.000 de morţi, conform datelor publicate de centrul universitar american, citate de Digi24.

În ultimele luni, numărul cazurilor a crescut din nou în SUA din cauza variantei Delta, deosebit de contagioasă, în condiţiile în care ritmul vaccinărilor a încetinit.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a atras atenţia cu privire la creşterea disparităţii accesului la vaccinuri, fiind considerat unul dintre principalele neajunsuri pentru a controla pandemia, informează Agerpres.

Dintre cele peste 6 miliarde de doze administrate la nivel global, peste 80% au fost administrate în ţările cu venituri mari şi medii, reprezentând în ansamblu mai puţin de jumătate din populaţia mondială, potrivit OMS.

Până astăzi, 1 noiembrie, pe teritoriul Republicii Moldova au fost înregistrate 337.768 de cazuri de infectare cu noul coronavirus. De asemenea, un număr de 7.790 de persoane diagnosticate în țara noastră cu infecție cu SARS – CoV – 2 au murit.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X