Începe vaccinarea sezonieră împotriva gripei. Situația COVID-19 în spitalele din Chișinău, unde au fost activate noi locuri

Autor: , in Actualitate / COVID-19 / 1 noiembrie, 2021, 17:10

Primăria municipiului Chișinău informează că de astăzi, 1 noiembrie, la Spitalul Clinic Municipal „Sfânta Treime” au fost activate suplimentar încă 200 de paturi pentru pacienții cu COVID-19. Tot aici vor fi activate alte două secții de terapie intensivă, cu o capacitate de 36 de paturi.

Informațiile au fost prezentate de către primarul capitalei, Ion Ceban, în cadrul ședinței operative săptămânale a Primăriei de luni.

Potrivit lui Ceban, în prezent în spitalele municipale sunt internate 1136 de persoane, confirmate cu infecția COVID-19, dintre care 61 de pacienți se află în stare extrem de gravă, iar 566 în stare gravă.

Capacitatea totală de spitalizare pentru pacienții COVID-19 în spitalele municipale este de 1558 paturi și 150 paturi triaj (Departamentul „COVID-19 Chișinău” de la C.I.E. MOLDEXPO), 73 paturi pentru maturi sunt în secțiile de terapie intensivă / 8 paturi pentru copii (și 6 paturi de TI sunt în proiect la IMSP SCMFP).

Totodată, edilul a îndemnat cetățenii să se imunizeze cu serul antiCOVID-19 pentru a reduce creșterea numărului de cazuri zilnice de infectare cu coronavirus, precum și presiunea asupra sistemului medical municipal. În prezent, punctele de vaccinare din municipiu activează cu program deplin, inclusiv punctele mobile, un troleibuz și un autobuz.

De asemenea, Ceban a menționat că de astăzi în instituțiile municipale de asistență medicală primară va fi distribuit și serul antigripal, pentru a începe vaccinarea sezonieră împotriva gripei.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X