Sistemele balistice americane din România şi alte ţări aliate, motiv de îngrijorare la Moscova. Putin: Nu putem ignora aceste ameninţări. Rusia va reacţiona

Autor: , in Externe / 1 noiembrie, 2021, 20:54

Rusia va reacţiona la încercările Statelor Unite şi ale aliaţilor de a distruge echilibrul strategic prin instalarea de sisteme antirachetă în apropierea frontierelor ruse, a avertizat luni preşedintele Vladimir Putin, referindu-se la instalaţiile balistice americane din România şi din alte ţări.

„Ştim foarte bine că unii dintre omologii noştri străini nu vor opri acţiunile de distrugere a echilibrului strategic, inclusiv prin instalarea elementelor unui sistem antirachetă mondial în apropierea frontierelor noastre”, a declarat Vladimir Putin la o reuniune militară, conform agenţiei Reuters, citată de Mediafax.

„Nu putem ignora aceste ameninţări la adresa securităţii Rusiei şi vom reacţiona adecvat”, a atras atenţia liderul de la Kremlin.

Vladimir Putin a criticat şi intensificarea activităţilor militare NATO în Marea Neagră. O navă militară americană, USS Mount Whitney, a pătruns luni în Marea Neagră, urmând să coordoneze manevre ale Alianţei Nord-Atlantice. „Observăm cu binoclurile activităţile militare sau cu lunetele sistemelor noastre de apărare”, a subliniat preşedintele Rusiei.

Vladimir Putin a avertizat că Rusia va continua planurile de modernizare a sistemelor militare, inclusiv a instalaţiilor antibalistice şi antiaeriene.

Administraţia Vladimir Putin a criticat de nenumărate ori iniţiativa SUA de a instala elemente antirachetă, în cadrul NATO, în România şi Polonia, precum şi montarea unui sistem antibalistic în Coreea de Sud. Washingtonul şi NATO susţin că instalaţiile antirachetă din Europa nu sunt îndreptate contra Rusiei, vizând contracararea ameninţărilor balistice din Iran, în timp ce sistemul din Coreea de Sud vizează ameninţarea nord-coreeană.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X